Mø: Popmusikkens Pippi Langstrømpe brugte alle kræfter for at løfte Forum

Mø: Popmusikkens Pippi Langstrømpe brugte alle kræfter for at løfte Forum
Foto: Samy Khabthani

I det strømlinede poplandskab er noget helt specielt. Hun er flintrende fandenivoldsk, vanvittigt karismatisk og stærk som en okse. Karen Marie Ørsted er popmusikkens svar på Pippi Langstrømpe, og denne aften lagde hun alle sine kræfter i et nådesløst dødløft af et fredagsramt Forum.

Iklædt lutter 90’er-vibes (perfekt lige dele punkrocket grunge-babe og krydret popsild) dominerede Mø sin scene flankeret af en hamrende skarp og veloplagt Rasmus Littauer bag trommerne samt de nyere tilføjelser: Mikkel Baltser Dørig på guitar og Sylvester Struckmann Pedersen bag elektronikken. Desværre forsvandt navnligt de charmerende facetter hos både guitar og keys alt for ofte i den ubarmhjertigt smattede lydgrød, der serveres i Forum.

Med det smittende hook fra ‘Kamikaze’ blev festen dog alligevel skudt i gang af Mø, der leverede med sublim, sikker vokal og selvsikkerhed. Herpå spillede hun to nye numre, ‘Riot Gal’ og ‘All I Do’. Begge af lovende hitskåret karat, men de introducerede også en ny, hæs måde for Mø at synge på. En facon, der til tider gav de ufarlige popskæringer en klædelig, passende råhed, men denne aften lød det dog oftest usundt anstrengt og knirkende.

Da Mø vendte tilbage til sine tidlige hits, holdt knirkevokalen heldigvis op til fordel for hendes sædvanlige stemme, som i sin pureste, ikke-forcerede form var både stærk, særegen og betagende. Med denne leverede hun ‘Walk This Way’ og ‘Dust Is Gone’ med energi og nerve, indtil hun afløstes af en frisk saxofonsolo, der gav hende tid til at løbe hele vejen op på balkonen, hvorfra vi fik en rørende inderlig ‘Maiden’.

Mø er nemlig ikke blot en sangerinde på en scene. Hun er, lever og ånder hele showet, og der er ikke noget, der står mellem hende og hendes publikum. Ain’t no balcony high enough, ain’t no crowdsurf low enough – om hun så skal hoppe, danse og headbange sig halvt fordærvet for at nå helt ned til de bagerste rækker.

Efter en halvlunken ‘Cold Water’, et musikalsk klimaks med ‘Glass’, en konfettiakkompagneret ‘Final Song’ samt en storstilet smuk ‘New Years Eve’, ramte Forum sit ubestridte kogepunkt, da den inkarnerede Spice Girl-fan inviterede sit store barndomsidol, Melanie C, på scenen under coverversionen af ‘Say You’ll Be There’.

Mens de mange fangirls blandt publikum hylede om kap, skinnede Møs helt store force igennem i duetten med den polerede, rutinerede verdensstjerne: I en popverden fuld af Tommy’er og Annika’er – som kan være nok så elskværdige – er det fandens forfriskende med en helt ustyrlig figur som Pippi.

Da Mø fyrede alt sit sidste krudt af på ‘Lean On’, stod det klart, at hun – trods skammelig akustik og et tamt, promilleramt publikum – ene kvinde havde formået at løfte det nådesløst tunge Forum for en kort stund. Hun må ganske enkelt være verdens stærkeste pige.

Se flere billeder: Mø i Forum

Læs også: Mø inviterede Mel C på scenen under Forum-koncert – se videoer

Mø. Koncert. Forum.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af