De 10 mest kontroversielle sexscener fra de seneste 20 år

I anledning af premieren på den omdiskuterede erotiske homo-thriller ’Stranger by the Lake’ har vi samlet de nyere film, der har skabt mest furore med deres vovede take på kødets lyst.

La Vie d'Adèle

’Adèles liv – kapitel 1 & 2’ (2013)

Sidste års Cannes-vinder var Abdellatif Kechiches ’Adèles liv – kapitel 1 & 2’ som tiltrak enorm opmærksomhed med sine lange og meget eksplicitte lesbiske sexscener. Filmen – om en ung piges søgen efter identitet og kærlighed – skabte debat verden over, og især vakte det furore, da skuespillerne Adèle Exarchopoulos og Lea Seydoux i et interview kritiserede Kechiches udmagrende instruktion med krav om hundredvis af takes.

Filmens 10 minutter lange sexscene tog ti dage at optage, men er allerede blevet en nyklassiker. Og heldigvis er det ikke bare spekulativ sexploitation. Filmen formår på intelligent og usædvanlig vis at bruge sexscenerne til at fortælle om hovedpersonens psykologiske udvikling. Det har dog ikke forhindret nogle kritikere i at anklage Kechiche for at have gået til scenerne med et særligt mandligt blik.

Selvom alt i filmens sexscener ser ganske ægte ud, blev der i øvrigt brugt påklistrede kønsdele.

Læs også: Spoof – hvad anmelderne egentlig tænker om ‘Adèles liv’

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold