Super16: Lovende takter fra fremtidens filmskabere

Vi anmelder seks førsteårsfilm fra den alternative filmuddannelse, og du kan se dem alle her.
Adils krig

’Adils krig’


Instruktør: Frederik Louis Hviid. Medvirkende: Besir Zeciri, Ali Sivandi. Spilletid: 22 min.

Adil (Besir Zeciri) er et hyret muskelbundt for en lokal kriminel i bandemiljøet, men den unge dansk-tyrker får det stadigt sværere med sine barske tjenesteopgaver. Hans bror er forsvundet, måske død, og arbejdsgiveren forlanger voldsomme ting af Adil i den hellige krigs navn. Ting, der kræver, at han efterfølgende må flygte til Tyrkiet. Da en formodet likvidering af snakkehovedet Omar (Ali Sivandi fra ’Ækte vare’) går galt, bliver Adil imidlertid udstødt af dem, der før dikterede hans liv.

Frederik Louis Hviid har begået en både stærk og spændende kortfilm, der formår at etablere sympati for den fordømte Adil midt i hurtige klip og en rå, håndholdt kameraføring.

Kan ses HER.

B

’B’


Instruktør: Toni Kamula. Medvirkende: Artu Kurtillo, Marie-Lydie Melono Nokuda. Spilletid: 15 min.

En mand (Artu Kurtillo) sidder i en lastbil på en parkeringsplads og ryger cigaretter. Hans venner forsøger at overtale ham til at komme med inden for på et spillested, hvor vennen skal spille senere. Natten er fyldt med frostluft og fulde unge mennesker. Du må se at komme videre, komme over hende, siger vennen til vor kronisk tavse hovedperson. Denne blinker – måske? – en tåre væk. En kvinde har såret ham. Mere ved vi ikke. Endelig inde på klubben fanges hans blik af en eksotisk mørk pige med en mystisk udstråling, ’B’ (Marie-Lydie Melono Nokuda). Hun lokker, flirter. Og gemmer på en hemmelighed under hættetrøjen.

Annonce

Toni Kamulas lille film er flot fotograferet, men her er meget lidt for publikum at gribe fat i. Vinden hyler lidt for klicheramt over frosne marker, og sigende blikke sendes og slås ned. Meget mere handling får vi ikke, og man sidder tilbage med en uforløst følelse af en god ide, der aldrig rigtig fik ben at gå på.

Kan ses HER.

Emmafilmemma

’Emmafilmemma’


Instruktør: Kristian Sejrbo Lidegaard. Medvirkende: Nanna Therese Larsen Rask Sønderberg, Lau Sanden Støvlebæk. Spilletid: 19 min.

Teenagepigen Emma (Nanna Therese Larsen Rask Sønderberg) filmer alting med sin telefon og uploader videoerne til nettet. Hun keder sig bravt, og med den bovlamme beundrer Simons (Lau Sanden Støvlebæk) hjælp kaster hun sig over en foruroligende form for happyslapping på film. Emma bliver opfattet som en freak af skolekammeraterne, som overvejer at melde hende til politiet, da en særligt grov video dukker op. Men Emma er tilsyneladende iskold.

Kristian Sejrbo Lidegaard film tager fat i et særdeles interessant emne – unge og sociale medier – men  insisterer desværre på at vise en stor del af sine billeder igennem Emmas telefonkamera, mange scener er derfor ganske enkelt for mørke til, at man får en fornemmelse af handlingen. Derudover synes forholdet mellem Emma og Simon at antyde en slags amoralsk ’Natural Born Killers’-vildskab, der dog ikke formidles helt troværdigt.

Kan ses HER.

Se yderligere tre anmeldelser på næste side.

Soundvenue 1 / 2 Soundvenue