Trailer: Se Mads Mikkelsen, Persbrandt og Cantona på prærien i ‘The Salvation’

Instruktion: Kristian Levring. Medvirkende: Mads Mikkelsen, Mikael Persbrandt, Eva Green, Jeffrey Dean Morgan, Jonathan Pryce. Premiere: Verdenspremiere under Cannes-festivalen, dansk premiere 22. maj.

Tre trailer-tanker:

1. En dansk western i ånden fra John Ford og Sergio Leone er lidt af en sjældenhed, og for 20 år siden ville det være endt i ufrivillig komik på ‘Gøngehøvdingen’-agtige bundniveauer. Men Kristian Levrings ‘The Salvation’ ser ud til at have så meget production value og tumbleweed-stemning, at den ud fra traileren at bedømme har internationalt tilsnit – og udtagelsen til Cannes, hvor den får en midnight screening uden for konkurrence, er et godt tegn.

2. Mads Mikkelsen ligner en dansk udgave af Clint Eastwood, vi fik kuldegysninger, da Mikael Persbrandt tittede frem under cowboy-hatten, og vi grinede, da Eric Cantona dukkede op med sin umiskendelige franske accent. Vi håber, han laver et flyvespark!

3. Den gamle dogme-bror Kristian Levring har haft en lidt ujævn karriere. Hans seneste film var ‘Den du frygter’ fra 2008 med Ulrich Thomsen, der også behandlede maskulin aggression, men med blandet held. Zentropa-filmen ‘The Salvation’ er hans langt største produktion hidtil, og med manuskript af Anders Thomas Jensen er der grund til at skrue forventningerne op.

Læs også: Dansk western vises i Cannes

Annonce