Emmy Awards: De største overraskelser og uretfærdigheder ved prisuddelingen

Soundvenue 2 / 2 Soundvenue
True Detective McConaughey


5. ’Sherlock’s dominans

’Sherlock’ er en rigtig god serie, ingen tvivl om det. Men at den engelske Sherlock Holmes-opdatering skulle blive en af aftenens helt store vindere, havde de færreste nok regnet med. Således vandt både Benedict Cumberbatch og Martin Freeman for deres portrætter af Sherlock og Dr. Watson foran blandt andre Mark Ruffalo og Matt Bomer i HBO-tv-filmen ’The Normal Heart’.

Også seriens forfatter, Steven Moffat, vandt en pris for bedste manuskript. Ikke ligefrem ufortjent, men det er overraskende, at HBO måtte se sig slået af en britisk produktion, der i USA bliver vist på den relativt lille kanal PBS.

4. Billy Bob gik tomhændet hjem

Mens ’Fargo’ vandt for både bedste miniserie og instruktion foran ’Sherlock’, måtte Billy Bob Thornton gå tomhændet hjem. Hans rolle som gemen force of nature, Lorne Malvo, var ellers blevet spået en Emmy i en stærkt befolket kategori, men den nappede førnævnte Cumberbatch altså.

’Fargo’ og ’Sherlock’ delte således i porten, og Thornton trak det korteste strå. Hvor Lorne Malvo aldrig havde accepteret en sådan udvikling, fandt Thornton en grimasse, der kunne passe under aftenens show.

3. Netflix fik intet med hjem

Netflix har på mange måder sat dagsordenen i tv-serie-landskabet de seneste par år, og streaming-tjenesten huser to af tidens mest omtalte og hyldede tv-serier, ’House of Cards’ og ’Orange Is the New Black’.

Men denne trend afspejler sig ikke i Emmy-sammenhæng, og Netflix må næsten se det som en fornærmelse, at den eneste pris, de fik med hjem i går, gik til Uzo Aduba for bedste gæsteskuespillerinde i ’OITNB’. Kate Mulgrew (Red) og Robin Wright (Claire Underwood) kunne ellers sagtens have vundet deres respektive kategorier, men ak, de gamle tv-spillere sidder stadig på flæsket.

2. Ingen kærlighed til ’True Detective’

Det er svært rigtigt at hidse sig op over, at ’Breaking Bad’ vandt prisen for bedste dramaserie for sin sidste halvsæson, for det var i sandhed et stykke tv-dramatik i verdensklasse.

Men mange havde alligevel regnet med, at årets helt store fund, ’True Detective’, kunne have givet kamp til stregen, og serien måtte nøjes med en pris for bedste instruktion til Cary Fukunaga, som instruerede alle seriens otte afsnit. En lidt tom fornemmelse, og man kunne godt have ønsket, at en af seriens to hovedrolleindehavere havde løbet med en pris. Hvilket fører os til prisshowets største skuffelse.

1. Matthew McConaughey sat i skammekrogen

Igen: Man kan jo ikke rigtigt brokke sig over, at Bryan Cranston vandt for bedste mandlige hovedrolleindehaver for sin ikoniske rolle som Walter White i ’Breaking Bad’. Men Cranston havde trods alt vundet tre gange i forvejen, mens McConaughey ikke kommer til at gentage sin rolle som Rust Cohle i ’True Detective’.

En del af skylden bærer HBO dog selv. De havde nemlig selv valgt at indstille serien i dramakategorien, selvom den – med sit afsluttede handlingsforløb over otte afsnit – dybest set hører mest til i kategorien for miniserier, hvor ’Fargo’, som er bygget tilsvarende op, var indstillet. Det var så ’Fargo’s held, for den havde næppe kunnet hamle op med ’True Detective’.

Læs også: Emmy Awards 2014: Se den fulde vinderliste

Læs også: Emmy Awards: Her er videohøjdepunkterne fra nattens show

Soundvenue 2 / 2 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold