Sådan gik det for USA’s remakes af danske serier

I anledning af sidste sæson af ’Forbrydelsen’-remaket ’The Killing’ giver vi dig overblikket over, om de amerikanske genindspilninger toppede eller floppede.

’Riget’ / ’Kingdom Hospital’

Hvem stod bag?
Der er mange ting i dansk film og tv, Lars von Trier var den første til at gøre, og at få lavet et remake af sin serie i USA er en af dem. Selveste Stephen King er krediteret som skaber af ’Kingdom Hospital’, et remake af von Triers ’Riget’. King skrev de fleste afsnit selv, mens Craig R. Baxley instruerede hele første sæsons 13 afsnit, der blev vist på den landsdækkende kanal ABC i 2004.

Hvordan blev den modtaget?
Den ligger på en respektabel 6,8-score på IMDb og blev faktisk nomineret til to Emmy-statuetter. Men derudover synes ’Kingdom Hospital’ at være gledet ud i glemslens tåger. ABC havde nok håbet på at ’Twin Peaks’-effekten ville gentage sig, men det blev altså ikke tilfældet.

Hvordan gik det siden?
Den løb kun én sæson, og Stephen King er stadig mest kendt for at skrive bøger, hvilket er en rimelig god indikation på seriens succes eller mangel på samme. Triers originale ’Rigets’ position er ikke i nærheden af at være anfægtet.

Læs også: Arven fra ’Twin Peaks’: 10 serier, der står i gæld til Lynch-klassikeren

Annonce
Soundvenue 1 / 5 Soundvenue