Agentfilm med overskud – se 'Kingsman: The Golden Circle' på C More her

Trailer: Hardcore pigebande slår sig løs i filmperlen ‘Girlhood’

Instruktion:Céline Sciamma. Medvirkende: Karidja Touré, Assa Sylla, Lindsay Karamoh, Marietou Toure. Premiere: 4. december.

Tre trailer-tanker:

1. Nej, der er ikke tale om et companion piece til ‘Boyhood’. For selvom ‘Girlhood’ ligesom Linklaters mesterværk er en stærk coming of age-historie, kunne miljøet og tonen ikke være meget mere forskellig. ‘Girlhood’ handler – som traileren demonstrerer med få ord, men masser af stemning – om en gruppe hårdkogte franske piger, der holder tæt sammen mod resten af verden.

2. Filmens instruktør, Céline Sciamma, er ikke et så kendt navn herhjemme, hvilket er en skam. Hun er nemlig en af tidens fineste portrættører af, hvad det vil sige at være ung og anderledes. I ‘Tomboy’ viste hun en teenagepiges forsøg på at give sig ud som en dreng med en nærmest Hitchcock’s suspense, og også i ‘Girlhood’ forfalder hun ikke til de grå og kedelige realismeklicheer, man ellers ofte møder i film om utilpassede unge. Med sine mættede farver og suggestive slowmotion-sekvenser iscenesætter hun også i ‘Girlhood’ en ellers trøstesløs verden med stor energi og poesi – og alene for en scene, hvor pigerne i deres fineste skrud danser løs til Rihannas ‘Diamonds’ (vi ser et glimt i traileren), skal filmen ses.

3. Filmens hovedperson er Marieme, som i starten er en lidt forsigtig pige, men hurtigt bliver en del af en etableret pigeklike. Samtidig har hun problemer på hjemmefronten og mærker en spirende forelskelse. Det er således på mange måder en klassisk ungdomshistorie, men samtidig føles skildringen af dynamikkerne mellem de hårdføre, men også følsomme piger, utroligt frisk og levende.