10 skæve til Charlotte Munck

Hun er for længst rykket videre fra ’Anna Pihl’ og er nu aktuel som hovedrollen i det tyske drama ’Meeres Stille’, der kan ses i Grand under Tyske Filmdage på tirsdag.
10 skæve til Charlotte Munck

1. Hvad er den mærkeligste oplevelse, du havde under optagelserne til ‘Meeres Stille’?
»Hm… jeg er ikke rigtig sikker på, at der var noget særlig mærkeligt at opleve… Ellers så jeg det ikke: Jeg var på nærmest hele tiden, så det var meget koncentreret: Sindssygt spændende og meget seriøst arbejde på rigtig mange planer«.

2. Hvad er det dårligste råd, du har fulgt?
»At tro, jeg skulle spørge om lov«.

3. Hvad er den største forskel på at være skuespiller i Danmark og Tyskland?
»Umiddelbart er Tyskland mere et instruktørernes land. Der er, både mentalitets- og pressemæssigt, tale om ’filmen som instruktørens værk’ i langt højere grad end i Danmark. I ’Meeres Stille’ opstod der dog et meget tæt samarbejde mellem både instruktøren, producenten og mig omkring hele processen, så strukturen virkede meget som det, jeg kender herhjemmefra.«

4. Hvordan ville din mor beskrive dig?
»Citat: ’Som et på den ene side meget privat menneske, som på den anden side er så nærværende, givende og medrivende derud, hvor alt kan ske hulter til bulter i kolbøtter af humor’. Sådan siger min mor«.

5. Hvilket gameshow/reality show ville du være god til?
»Nok ikke rigtig noget. Jeg er er meget privat menneske, der ynder at holde min ’skuespiller’ offentlig, men mit ’menneske’ privat. Blandingen er svær…«

6. Hvilken sang ville du vælge, hvis du skulle synge karaoke lige nu?
»’Contact’, Daft Punk. Indledningen: Gene Cernan, commander of Apollo 17, på vej til månen, december 1972….:

’Hey Bob I’m looking at what Jack was talking about and it’s definitely not a particle that’s nearby. It is a bright object and it’s obviously rotating because it’s flashing, it’s way out in the distance, certainly rotating in a very rhythmic fashion because the flashes come around almost on time. As we look back at the earth it’s up at about 11 o’clock, about maybe ten or twelve diame…Earth diameters. I don’t know whether that does you any good, but there’s something out there.”

ELLER: Volcano Choir’s ’Alaskans’, selv om jeg ikke er så sikker på, at den findes som karaoke. Det kan der laves om på«.

7. Hvilken filminstruktør ville du allerhelst arbejde sammen med?
»Åh, mange… Sophia Coppola. Coen-brødrene. Lars von Trier. Men måske lige nu: David Lynch. Fordi han er en mester udi særlige rum uden at forcere dem. De bliver bare særlige, og så psykologiserer han aldrig. Altså bliver pædagogisk eller forklarende omkring sine historie og sine karakterer: De gør bare, som de gør, og det gør mig inderligt nysgerrig som publikum«.

8. Hvad er dit yndlingsbandeord?
»’Århhh, din… din… toMATrød’: Et på stedet opfundet ’bandeord’, som min folkeskoleveninde Kristine måtte grave frem fra sin hjerne og råbe efter en dreng, da hun og jeg havde lavet en kristen klub, der afstedkom, at vi ikke måtte bande og derfor var nødt til at finde på ’alternative kraftudtryk’. Klubben stoppede efter dét udbrud. Vi kunne ikke selv tage det alvorligt kun at måtte bande så dårligt!«

9. Hvilken ting ville du først redde ud af en brand?
»Ud over mennesker, så: Min computer/mine harddisks. Der ligger så meget fremtid på de maskiner!«

10. Hvis du skulle vælge en nulevende person, du gerne ville spille, hvem skulle det så være?
»Uh, svær genre. Er ikke sikker på, at jeg ikke hellere ville ’have lyst til at se dokumentaren’. Men: Sinéad O’Connor. Hun er visuelt og karaktermæssigt ekstremt stærk, men jeg ville aldrig portrættere hende 1:1. Man skulle nok ud i – uden at plagiere – et abstraktionsgreb a la ’I’m Not There’, Todd Haynes film om Bob Dylan.

Men jeg er stadig ikke sikker på, at jeg ikke hellere ville have lyst til at se dokumentaren. Hendes optræden til ’Bob Dylan 30th Anniversary Tribute Concert’, hvor hun bliver halvt hyldet, halvt hånet efter pave-episoden på SNL, er så vild virkelighed. Der skulle fiktionen tage sig godt og grundigt sammen«.

Læs også: 10 skæve til ’1864’-aktuelle Søren Malling

Læs også: 10 skæve til hovedrolleskuespiller fra ’Bankerot’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af