December-film: Det skal du se i biffen

1. ’Force Majeure’

Med ’De ufrivillige’ og ’Play’ har svenske Ruben Östlund bevist, at han som sin landsmand Roy Andersson har et mesterligt blik for at dykke ned i den menneskelige psyke ved at fokusere på hverdagsøjeblikke og situationer, som vi alle kender lidt for godt.

I ’Force Majeure’ følger vi det svenske par Ebba og Tomas, der sammen med deres børn er taget på skiferie i de franske alper. En ellers fredelig frokost ændrer dog alt, da en lavine kommer buldrende mod restauranten. Mens Ebba instinktivt beskytter sine børn, stikker Tomas af for at redde sig selv. Ingen kommer til skade, men den kujonagtige ægtemands adfærd får dybe konsekvenser for forholdet og familien.

Östlund balancerer som sædvanligt mellem at være køligt distanceret og ekstremt udleverende og nærværende, tilsat en god portion sort humor. En tilgang, der gav ’Force Majeure’ en pris på Cannes og har gjort filmen til Sveriges bud på en Oscar-kandidat.

Premiere 11. december.

Sponsoreret indhold
Har du nerver til en ny omgang ’True Detective’?
Se Mahershala Ali brillere i den intense sæson 3 på HBO Nordic.
HBO Nordic
Soundvenue 1 / 8 Soundvenue
Advertisement