Den engelske krimiserie ’Luther’ skal laves i en amerikansk version

Den engelske krimiserie ’Luther’ skal laves i en amerikansk version

Det er en historie, der går tilbage til tidernes, eller i hvert fald Amerikas, morgen. Europæisk land laver en tv-serie, der bliver en succes i det store udland. Amerikanske producenter opdager serien og dens kvaliteter – og køber rettighederne. Producenter tænker, kloge af skade, at det amerikanske publikum hverken vil høre folk tale fremmedsprog eller engelsk med mærkelig accent og laver derfor en amerikaniseret udgave af serien.

’Forbrydelsen’ og ’Broen’ blev til ’The Killing’ og ’The Bridge’, med blandet held. Og nu er en amerikansk udgave af den engelske krimiserie ’Luther’ under opsejling. Originalen har Idris Elba, bedst kendt som Stringer Bell i ’The Wire’, i hovedrollen som efterforskeren John Luther, en rolle, som sikrede ham en Golden Globe i 2012.

Nu vil amerikanerne altså efterligne succesen, og ifølge Variety skal Elba producere den amerikanske version sammen med seriens skaber Neil Cross. Han skal dog højst sandsynligt ikke spille titelkarakteren igen. Serien laves til Fox, der for nyligt også forsøgte sig med en oversættelse af den britiske ’Broadchurch’, der blev til ’Gracepoint’.

Læs også: Sådan gik det for USA’s remakes af danske serier

Læs også: McNulty og Stringer Bell bliver genforenet

Læs også: ’Broadchurch’ vender tilbage med sæson to

Annonce