Her er Tarantinos Hateful Eight + joker

Castet til Quentin Tarantinos western, ’The Hateful Eight’, er nu på plads. Den følger otte karakterer, der bringes sammen af en snestorm. Se, hvem der skal spille dem.

Samuel L. Jackson

1. Samuel L. Jackson

Jackson spiller i ’The Hateful Eight’ en tidligere soldat, der efter den amerikanske borgerkrig forsøger sig som dusørjæger. Skuespilleren har været velbevandret i det Tarantino’ske univers, siden han i ’Pulp Fiction’ spillede lejemorderen Jules, der med en pistol rettet mod en burgerspisende mand stiller det alt andet end retoriske spørgsmål: »Does he look like a bitch?!«.

Siden da har han medvirket i ’Jackie Brown’, ’Kill Bill: Vol. 2’, ’Django Unchained’ og været fortællerstemmen i en kort scene i ’Inglourious Basterds’.

Kurt Russell Death Proof

2. Kurt Russell

Tarantino har altid haft smag for at caste de skuespillere, han så op til i sine unge år. Det kom derfor ikke som en stor overraskelse, da han hev Kurt Russell ind i rollen som den psykopatisk stuntman Mike i ’Death Proof’.

63-årige Russell var med sin macho-udstråling The King of Cool op igennem 80’erne med roller i blandt andet ’Escape From New York’, ’The Thing’ og ’Tango and Cash’. ’The Hateful Eight’ bliver altså hans andet samarbejde med Tarantino, og det ser endda ud til, at han har en af de væsentligste roller, da han spiller dusørjægeren John Ruth, der er katalysator for hele fortællingen.

jennifer-jason-leigh

3. Jennifer Jason Leigh

Selvom den 52-årige Jennifer Jason Leigh er et nyt ansigt i Tarantinos univers, så er det ikke første gang, hun arbejder sammen med en stor amerikansk auteur. I bagkataloget har hun blandt andet Sam Mendes’ ’Vejen til Perdition’, Charlie Kaufmans ’Synecdoche, New York’ og David Cronenbergs ’eXistenZ’ stående.

I ’The Hateful Eight’ spiller hun flygtningen Daisy Domerque, der er i John Ruths (Kurt Russell) varetægt. Det er Johns mål at ride Daisy til byen Red Rock, hvor hun skal modtage sin dom – for hvad ved vi endnu ikke. Det umage par bliver dog forhindret af en voldsom snestorm, der gør, at de må søge læ.

Tim Roth

4. Tim Roth

53-årige Tim Roth var en stor spiller i Tarantinos tidlige film. Han havde allerede haft et par populære roller op igennem 80’erne, blandt andet i ’Hævnens time’ fra 1984, men modtog for alvor international anerkendelse med Tarantinos debut, ’Reservoir Dogs’.

Sammen med Amanda Plummer råbte han handlingen i gang i ’Pulp Fiction – »any of you fucking pricks move, and I’ll execute every motherfucking last one of ya!« – men han har siden da været fraværende i Tarantinos film. ’The Hateful Eight’ bliver et kærkomment gensyn, hvor han spiller bødlen af Red Rock, Oswaldo Mobray.

Michael Madsen

5. Michael Madsen

56-årige Michael Madsen har, ligesom Tim Roth, været en hyppig gæst i Tarantinos film. Han startede som sadistisk Mr. Blonde i ’Reservoir Dogs’, hvor han dansende skar øret af en politibetjent.

Han blev oprindeligt tilbudt rollen som Vincent Vega i ’Pulp Fiction’, men måtte takke nej, da han var bundet til et andet filmprojekt, og derfor så vi først hans læderansigt og dybe stemme i Tarantinos univers igen i ’Kill Bill’-filmene. I ’The Hateful Eight’ spiller han cowboyen Joe Gage.

Bruce Dern

6. Bruce Dern

Tarantino har aldrig lagt skjul på, at Bruce Dern er et af hans store idoler, der sammen med folk som Jack Nicholson tiltrak sig opmærksomhed op igennem 70’erne, og det var derfor en fornøjelse (endelig) at se ham i ’Django Unchained’.

78-årige Dern modtog sidste år stor anerkendelse og Oscar-nominering for sin rolle i ’Nebraska’, hvor han demonstrerede alderens skrøbeligheder uden forfængelighed. Desuden er han allerede velbevandret i den tørre, amerikanske ørken, da han har et dusin westernroller stående på cv’et, blandt andet i Clint Eastwood-filmen ’Hang ’Em High’. Han er altså tilbage i vante omgivelser med ‘The Hateful Eight’, hvor han spiller general for konføderationerne, Sanford Smithers.

Walton Goggins

7. Walton Goggins

Walton Goggins har arbejdet sammen med Tarantino én gang før, nemlig i ’Django Unchained’, hvor han spiller den evigt irriterende cowboy, der får sin straf til sidst ved at blive skudt mellem benene, hvorefter han råber »Dee-jango, you black son of a bitch!«, hvilket får Jamie Foxx til at levere bemærkningen: »The D is silent, hillbilly«.

Den 42-årige skuespiller er nok bedst kendt for tv-rollerne som Shane Vendrell i  ’The Shield’ og Boyd Crowder i ‘Justified’ samt i mindre roller i film som ’Machete Kills’, ’Lincoln’ og ’Predators’.

I ’The Hateful Eight’ ser han ud til endnu engang at skulle tage en mørk rolle på sig, da han spiller sydstatsmanden Chris Mannix, der har erklæret sig selv som byens sherif og i øvrigt ridder sammen med Major Warren (Samuel L. Jackson).

demian Bichir as Mendez The Madman

8. Demián Bichir

53-årige Demián Bichir har tidligere arbejdet sammen med Taratinos gode ven og kollega, Robert Rodriguez, i ’Machete Kills’, men har  ikke før arbejdet med Tarantino selv. I ’The Hateful Eight’ spiller han Bob, der tager sig af butikken, hvor de syv andre karakterer søger læ fra snestormen.

Bichir har endnu ikke fået den store internationale anerkendelse, da han hovedsagligt har spillet med i mindre mexicanske film. Udover ’Machete Kills’ er hans mest kendte rolle nok som Fidel Castro i Steven Soderberghs Che Guevara-film.

Se Tarantinos joker på sidste side.

FOXCATCHER

Jokeren: Channing Tatum

Den kun 34-årige, tidligere professionelle danser Channing Tatum har allerede en del erfaring i Hollywood med roller i film som ’21 Jump Street’, ‘Magic Mike’ og og ’White House Down’. Men fremtiden ser ud til at byde på langt mere seriøse præstationer, og blandt andet skal han spille med i Coen-brødrenes næste periodefilm, ‘Hail Caesar!’.

Tvivler man på, om Tatum vil passe ind i Tarantinos mørke univers, skal man blot se traileren til Bennett Millers næste film, ’Foxcatcher’, hvor han spiller en muskuløs wrestler og med fremskudt kæbe leverer en underspillet præstation, der allerede har modtaget en del Oscar-buzz.

Det vides dog endnu ikke, hvilken rolle Tatum skal portrættere i Tarantinos film, og da han ikke er blandt de otte hovedroller, der samles i en bygning væk fra sneens kulde, kan det tyde på, at der kun tilfalder ham en mindre birolle.

Læs også: Tarantino begynder optagelser til ‘The Hateful Eight’

Læs også: Cowboyklædt Tarantino puster nyt liv i ‘The Hateful Eight’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af