Top 10: Skrappe madammer og hårdkogte filmtøser

I anledning af ’Girlhood’s rå franske forstadspiger hylder vi filmkvinder, der ikke finder sig i noget pis – uden at forfalde til håndkantsslag og klassisk actionfis.

10. The Lizzies (’The Warriors’)

Siden premieren på ’The Warriors’ i 1979 har pigebanden The Lizzies fra Walter Hills kontroversielle kultfilm skabt kontroverser. Som en ultravoldelig bande med et navn, der er slang for lesbisk, kan pigebanden læses som en negativ homoseksuel stereotyp.

Men bundlinjen er, at The Lizzies er cool. Trods relativ kort screentime er pigebanden nemlig et af de mest mindeværdige elementer i filmen om en bandekrig i New Yorks gader.

Vi møder pigebanden, da nogle af de mandlige hovedkarakterer forføres af pigerne og dermed render ind i deres snedige fælde. Til forskel fra filmens andre bander tager de generelt hele bandeopgørs-halløjet med en mere smart, kølig attitude ved at chille med en jukebox i deres lejlighed frem for at rende rundt på gaderne i slatten spandex og krigsmaling som mandebanderne. Og så slår de her barske damer en proper næve.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Advertisement