‘Birdman’ slår ‘Boyhood’ ved SAG Awards – er Iñárritu ny Oscar-favorit?

‘Birdman’ slår ‘Boyhood’ ved SAG Awards – er Iñárritu ny Oscar-favorit?

Awards-sæsonen er i fuld gang, og ligesom de andre priser, der uddeles af faggrupperingerne (producere, instruktører, klippere etc.), plejer skuespillersammenslutningens Screen Actors Guild Awards, der blev afholdt natten til i dag i Hollywood, at være en god indikator for, hvem der  tager de gyldne statuetter med hjem ved årets Oscar-uddeling.

Aftenens store vinder blev Alejandro González Iñárritu ‘Birdman’, der vandt hovedprisen for bedste cast – SAG Awards’ svar på bedste film – og altså slog Richard Linklaters ‘Boyhood’, der ellers har ligget lunt i svinget til at vinde prisen for bedste film ved Oscar-showet. Herudover tog Eddie Redmayne prisen med hjem for bedste mandlige hovedrolle som Steven Hawking i ‘The Theory of Everything’ og slog dermed Michael Keaton, der indtil videre har været smal Oscar-favorit for sin præstation i ‘Birdman’.

Samme overraskende resultat udspillede sig ved lørdagens Producer’s Guild Awards, hvor ‘Birdman’ vandt prisen for bedste film over ‘Boyhood’. Og ser man på statistikken plejer PGA at være en solid indikator for den kommende Oscar-vinder – de sidste syv år i træk har vinderen nemlig været identistisk med Oscar-vinderen for bedste film. Om ‘Birdman’ i sidste ende kan gå hele vejen og slå den hidtidige favorit ‘Boyhood’, må man vente med at finde ud af, til Oscar-uddelingen finder sted den 22. februar.

Læs også: Alejandro González Iñárritus film fra værst til bedst

Læs også: Lyt til Soundvenue Filmcast:Er ‘Birdman’ et mesterværk? Hvorfor elsker Oscar en film som ‘The Imitation Game’?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af