Et nyt filmår: 11 ikke-engelsksprogede film, vi glæder os afsindigt til

1. ’Mommy’ (Xavier Dolan)

Hvis der er én ung instruktør, hvis navn du skal skrive dig bag øret, må det være det canadiske vidunderbarn Xavier Dolan. I en alder af blot 25 år har han allerede instrueret fem spillefilm, hvoraf den seneste, ’Mommy’, vandt Juryens Specialpris i Cannes 2014.

Den fransksprogede film handler om et stærkt problematisk mor-søn-forhold. Den enlige Diane kæmper med at få hverdagen til at fungere med sin søn Steve, der lider af ADHD, og med stærke provokationer giver hende kamp til stregen. Hun er dog heller ikke ligefrem selv den mest politisk korrekte mor i verden.

Få instruktører har som Xavier Dolan givet den klassiske fortællerform fuck-fingeren og kørt sit eget show med lige dele overmod og ungdommelig vildskab. Og hans nye film er da også en højenergisk film, der dog samtidig er hans hidtil mest modne og rørende.

Premiere 1. april.

Sponsoreret indhold
’True Detective’ er endelig tilbage!
Se Mahershala Ali brillere i den nye, intense sæson 3 på HBO Nordic.
HBO Nordic
Soundvenue 1 / 11 Soundvenue
Advertisement