»Et spektakulært portræt af en diva« – se filmen om Grace Jones på C More

Mord, zombier og konspirationer: Otte nye britiske dramaserier, du skal se

1. ’The Missing’ (2014)

På en ferie i Frankrig forsvinder parret Tony og Emilys femårige søn Oliver. Èt øjeblik har Tony haft ham i hånden – det næste øjeblik er han væk.

På overfladen er ’The Missing’ en krimi som så mange andre moderne britiske udgaver af genren. De otte afsnit pendulerer mellem hændelserne omkring forsvindingen og et nutidsplan otte år efter, hvor Tony vender tilbage til Frankrig, da nye spor i sagen dukker op.

Men mere end selve opklaringsarbejdet udmærker serien sig ved sit dystre portræt af en far, som ikke kan give slip. Emily har formået at komme videre i sit liv, mens Tony kun har ét mål i livet: At finde sin søn, død eller levende.

James Nesbitt (’Bloody Sunday’) spiller ham med forbitret smerte, uden det bliver patetisk, og omkring ham møder vi et velfungerede karaktergalleri af politifolk og mistænkte. Det er en krimi med usædvanligt stor psykologisk tyngde, mørk og illusionsløs, og den blev fortjent Golden Globe-nomineret.

En sæson to med en ny sag i fokus er på vej.

Kan købes på dvd.

Soundvenue 1 / 8 Soundvenue