Woody Allen skriver og instruerer tv-serie for Amazon

Woody Allen skriver og instruerer tv-serie for Amazon

Amazon er ved at etablere sig som en central spiller på markedet for tv-serier. For få dage siden vandt deres selvudgivne og aldeles fremragende ’Transparent’ en Golden Globe for bedste komedieserie, og her i januar har ‘Mozart in the Jungle’ markeret sig som et friskt pust til komediegenren. Og nu har de sikret sig Woody Allen som instruktør på en spritny serie – hans første tv-serie nogensinde.

Allen skriver og instruerer samtlige afsnit af den nye serie, der ligesom ’Transparent’ og ’Mozart in the Jungle’ fortælles i halvtimesformatet. Ingen detaljer er endnu afsløret omkring projektet, men det skulle være sikkert og vist, at serien udkommer i 2016. Noget kunne derfor tyde på, at Allen for første gang siden 1981 ikke udgiver en spillefilm næste år.

»Jeg ved ikke, hvordan jeg kom ind i det her«, udtaler instruktøren i en pressemeddelelse. »Jeg har ingen idéer, og jeg ved ikke, hvordan jeg skal begynde. Jeg tror, Roy Price (Amazon Studios vicepræsident, red.) kommer til at fortryde det her«.

Den ironiske distance kan ikke dække over, at matchet mellem Allen og Amazon virker oplagt. Inden vi får fornøjelsen af instruktørens første tv-serie, er han dog aktuel med en unavngiven spillefilm med Joaquin Phoenix og Emma Stone senere på året.

Læs også: Woody Allens bedste film fra 10 til 1 – og de tre værste

Læs også: Golden Globes – Her er alle vinderne

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af