Manden inden i Saul Goodman: Se hans triumfer og fiaskoer gennem 20 år som komiker

Han skulle have spillet hovedrollen i ’The Office’, har lavet sketches med Ben Stiller og floppet som instruktør. Se klip fra Bob Odenkirk karriere, inden han slog igennem som slesk advokat i ’Breaking Bad’.

Saul Goodman i et ternet jakkesæt og med et slesk smil på læberne er nok det billede, der kommer frem på nethinden hos de fleste, når de hører navnet Bob Odenkirk – hvis det da overhovedet vækker genklang.

Den 52-årige skuespiller, forfatter, instruktør og producer blev nemlig først kendt i den bredere offentlighed, da hans criminal lawyer (med tryk på første del af titlen) blev introduceret som farverigt comic relief i anden sæson af ’Breaking Bad’.

Det skete i et afsnit med titlen ’Better Call Saul’, og nu får vi som bekendt en hel serie med samme navn (premiere på Netflix 9. februar). Inden da havde Odenkirk dog allerede været i branchen i tyve år, og hans karriere har budt på en lang række op- og nedture. Se hans fantastiske sketches, gæstevisit hos The Office og meget mere på de næste sider.

1. Fra kulissen til skærmen: Spiller Manson for Ben Stiller

Selv om Odenkirk tilsyneladende er den fødte komiske performer, startede han – som så mange andre sjove mennesker – karrieren bag kameraet som forfatter på det legendariske sketchshow ’Saturday Night Live’. I løbet af 90’erne skrev han desuden for en lang række andre shows, blandt andre ’The Ben Stiller Show’ og ’Late Night with Conan O’Brien’.

Her arbejdede han sammen med nogle af tv-industriens sjoveste mennesker, der lærte ham at skrive sketches. Det var også på ’The Ben Stiller Show’, at Odenkirk mødte David Cross, der skulle vise sig at være en kindred spirit, og med hvem han for alvor fik skabt sig et navn i komediebranchen (se næste side). Inden da nåede han dog at bevæge sig fra forfatterrummet og ind foran kameraet et par gange i førnævnte shows. For Ben Stiller spillede han eksempelvis Charles Manson, hvis Manson havde været Lassie – se klippet ovenfor.

Soundvenue 1 / 7 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold