Trailer: Viggo Mortensen taler dansk i den mystiske ’Jauja’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: Lisandro Alonso. Medvirkende: Viggo Mortensen, Diego Roman, Ghita Nørby, Mariano Arce. Dansk premiere uvis.

Tre trailer-tanker:

1. Viggo Mortensen har sin første dansktalende filmrolle i Lisandro Alonsos ’Jauja’, der også har Ghita Nørby på rollelisten. Mens den fik en lunken modtagelse af de danske kritikere, blev filmen hyldet af det internationale anmelderkorps under sidste års Cannes-festival. Her hjemtog den kritikerprisen Fipresci i sidekonkurrencen Un Certain Regard.

2. Mortensen inkarnerer kaptajn Gustav Dinesen, der udvandrer til Argentina i slutningen af 1800-tallet med sin datter, Ingeborg. Datteren finder hurtigt kærligheden i de eksotiske omgivelser og forlader sin far hånd i hånd med den unge soldat Carlo. Dinesen må derpå begive sig ud på en farefuld rejse gennem det golde landskab for at finde sin datter – og måske sig selv? Der er lagt op til eksistentiel mystik i den latinamerikanske ødemark.

3. Traileren byder på et par pistolskud undervejs, men Alonso har – som den anerkendte argentiner har for vane – skrællet den ydre handling ned til fordel for begrænset fremdrift, mystik og ubesvarede spørgsmål. Ødemarken ophøjes øjensynligt til et abstrakt symbol snarere end blot et bagtæppe for begivenhederne, og Mortensens kaptajn synes ikke kun at lede efter sin datter på sin isolerede færd gennem landskabet. Traileren giver løfter om en dragende billedside skudt i 4:3-formatet, der har fået en mindre renæssance med film som ’Ida’ og ’The Grand Budapest Hotel’, to af de mest billedskønne film i årets Oscar-felt.

Læs også: Viggo Mortensen modtager stor dansk pris i februar

Læs også: Det skal du streame i februar

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af