Video: Se de mærkværdigste øjeblikke i Oscar-historien

Fra Angelina Jolies tungeslasker på sin bror til ’South Park’-bagmænds alternative gallatøj. Vi hylder de uforudsete Oscar-momenter.

Fra den røde løber til den sidste takketale er Oscar-showet en minutiøst planlagt og ofte skematisk begivenhed, hvori live-tv’ets medfødte uforudsigelighed søges begrænset til spontane glædesudbrud fra rørstrømske vindere. Manuskriptet følges til punkt og prikke, og bruger du blot et sekund for meget i takketalen, bliver du blæst væk af orkestrets emsige strygere!

Derfor føles det ofte befriende, når et sjældent skud impulsivitet slår sprækker i den spejlblanke overflade af glimmer og glamour og sørger for, at den forkromede plan ryger i vasken, i hvert fald for en stund. For at hylde det uventede og det underlige har vi her samlet nogle af de mærkeligste momenter i Oscarens historie.

1. Rob Lowe synger med snehvide

Selv om medierne havde travlt med at fordømme Rob Lowe oven på en sexskandale, medvirkede skuespilleren af uransagelige årsager i åbningsnummeret under Oscar-festen i 1989. Det resulterede i nok en skandale på cv’et. Lowe allierede sig med tidernes mest skingre Snehvide i en gudsjammerlig fortolkning af Creedence Clearwater Revivals ’Proud Mary’, et 20 minutter langt musicalmareridt af tåkrummende dimensioner.

Faktisk var deres optræden så ringe, at Disney forlangte – og senere modtog – en offentlig undskyldning fra Oscar-komitéen på grund af tilsølingen af Snehvides navn. Den er god nok.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.
Soundvenue 1 / 10 Soundvenue