»En nyklassiker inden for homofilmen« – se ’God’s Own Country’ på C More

Video: Se de mærkværdigste øjeblikke i Oscar-historien

Fra Angelina Jolies tungeslasker på sin bror til ’South Park’-bagmænds alternative gallatøj. Vi hylder de uforudsete Oscar-momenter.

Fra den røde løber til den sidste takketale er Oscar-showet en minutiøst planlagt og ofte skematisk begivenhed, hvori live-tv’ets medfødte uforudsigelighed søges begrænset til spontane glædesudbrud fra rørstrømske vindere. Manuskriptet følges til punkt og prikke, og bruger du blot et sekund for meget i takketalen, bliver du blæst væk af orkestrets emsige strygere!

Derfor føles det ofte befriende, når et sjældent skud impulsivitet slår sprækker i den spejlblanke overflade af glimmer og glamour og sørger for, at den forkromede plan ryger i vasken, i hvert fald for en stund. For at hylde det uventede og det underlige har vi her samlet nogle af de mærkeligste momenter i Oscarens historie.

1. Rob Lowe synger med snehvide

Selv om medierne havde travlt med at fordømme Rob Lowe oven på en sexskandale, medvirkede skuespilleren af uransagelige årsager i åbningsnummeret under Oscar-festen i 1989. Det resulterede i nok en skandale på cv’et. Lowe allierede sig med tidernes mest skingre Snehvide i en gudsjammerlig fortolkning af Creedence Clearwater Revivals ’Proud Mary’, et 20 minutter langt musicalmareridt af tåkrummende dimensioner.

Faktisk var deres optræden så ringe, at Disney forlangte – og senere modtog – en offentlig undskyldning fra Oscar-komitéen på grund af tilsølingen af Snehvides navn. Den er god nok.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Advertisement