Viggo Mortensen modtager stor dansk pris i februar

Viggo Mortensen modtager stor dansk pris i februar

Den halvdanske skuespiller Viggo Mortensen modtager årets Æres Bodil på baggrund af sin »forbilledligt alsidige karriere«. Verdensstjernen får statuetten overrakt i egen høje person, når Bodil-uddelingen løber af stablen 28. februar i Bremen-teatret.

Jacob Wendt Jensen, formanden for Danske Filmkritikere, der uddeler Bodilpriserne, udtaler om valget af Mortensen:

»Viggo Mortensen er en skuespiller, som vi her til lands er stolte over at have halvpart i, og han er en kunstner, der hele tiden arbejder på at udvikle og raffinere sin metier. Der er et særligt bånd mellem Danmark og Viggo Mortensen, og det vil vi gerne gøre vores til at styrke«.

Internationale stjerner som Charles Chaplin har tidligere modtaget æren, men det er ikke desto mindre usædvanligt, at statuetten gives til en filmpersonlighed med begrænset tilknytning til det danske filmmiljø. Tidligere vindere tæller blandt andre Ghita Nørby, Erik Balling, Ove Sprogøe og Jørgen Leth.

Mortensen får sin debut på dansk, når Lisandro Alonsos ’Jauja’ har biografpremiere i april, men skuespilleren er primært kendt for sin medvirken i store internationale produktioner som Cronenberg-filmene ’A History of Violence’ og ’Eastern Promises’ samt Peter Jacksons ’Ringenes herre’-trilogi.

Hans far er dansk, og Viggo Mortensen boede i Danmark i adskillige år i sin ungdom. Han taler derfor også et vældigt fint dansk selv.

Læs også: ‘Nymphomaniac’ og ‘Arvingerne’ de store Robert-vindere – se alle priserne

Læs også: On demand – Det skal du streame i februar

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af