Danske skuespillere i internationale tv-serier: Vi uddeler karakterer på 12-skalaen

Fædrelandets svende og sveninder dukker op i alt fra ’Game of Thrones’ til ’House of Cards’. Men hvem har klaret sig bedst? Vi bedømmer de seks mest fremtrædende på fire parametre.

6. Allan Hyde, ’True Blood’

Hvor stort publikum havde han?
Midt i begejstringen over det væld af danske skuespillere, der medvirker i store aktuelle serier, kan man nemt glemme, at en blot 20-årig gymnasieelev i 2009 var dansk pioner på feltet. Allan Hyde blev castet til Alan Balls vampyrføljeton ’True Blood’, der med over 10 millioner seere per afsnit i de sidste sæsoner blev en af HBO’s mest populære serier nogensinde.

Hvor god en serie var han med i?
’True Blood’ startede langsomt, blev så en underholdende campy affære med et væld af friske seksuelle undertoner og fes efterhånden ud i »en uengageret omgang soft-porn«, som vores anmelder skrev i sin vurdering af den afsluttende, syvende sæson.

Hvor vigtig var hans rolle?
Som den 2000 år gamle vampyr Godric havde Allan Hyde en fremtrædende birolle i første sæson, hvor han medvirkede i fire afsnit. Siden vendte han tilbage i to afsnit af tredje sæson, ét afsnit af fjerde og to afsnit af femte. En lille rolle i det store hele, men alligevel med en vis betydning som skaber af Alexander Skarsgårds hovedperson Eric.

Hvor godt gjorde han det?
Paradoksalt nok gav rollen Allan Hyde et navn herhjemme mere end i udlandet. Som skuespiller har Hyde ingen fine fornemmelser, og i Danmark har man kunnet se ham i alt fra ’Heartless’ til ’Kolbøttefabrikken’. Hyde har dog mere at byde på, og han har for nylig dimitteret som manuskriptforfatter fra Super16. I længden vil Hyde således nok blive husket for meget andet end sin lidt ujævne rolle i ’True Blood’,

Samlet karakter: 7

Soundvenue 1 / 6 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold