On demand: Syv serier og tre film, du skal streame i april

’Game of Thrones’ vender tilbage med et brag, men den nye måned byder også på et væld af andre særdeles spændende serier.

1. ’Game of Thrones’ sæson 5

Den alenlange ventetid når sin ende, når årets mest imødesete seriesæson omsider rammer skærmene i april.

Det tangerer det tåbelige at forsøge at sælge femte sæson af ’Game of Thrones’, for HBO’s flagskibsserie har for længst solgt sig selv. Det er noget af en bedrift, at den hypede fantasyfortælling har holdt niveau over fire sæsoner trods et kolossalt karaktergalleri, subplot i hobetal og en ubændig trang til at tage livet af bærende karakterer – og tage røven på os, der kigger på.

For en ting er at dreje plottet i uforudsete retninger, noget andet er at gøre det uden at skade den dramatiske fremdrift.

Med femte sæson indhenter ’Game of Thrones’ samtidig George R.R. Martins forlæg, og da forfatteren skriver romaner i samme tempo, som Daenerys nærmer sig King’s Landing (få hende nu derhen!), kan den nye sæson betragtes som overgangen til anden fase i ’Game of Thrones’-sagaen. Hvor skaberne D.B. Weiss og David Benioff hidtil har været tro mod originalmaterialet, begynder de efter sigende at forråde forlægget i femte sæson. Det er også på tide, at romanseriens læsere slutter sig til os andre på den gyngende grund.

Kan ses på HBO Nordic fra 13. april.

Annonce
Soundvenue 1 / 10 Soundvenue