Hollywood-skæbner: Barnestjerner, der endte i rendestenen

Stofmisbrug, fængsel og alt for tidlig død. I anledning af ’Maps to the Stars’ og dens historie om en tv-teenager på afveje har vi samlet 10 tragiske historier fra virkelighedens verden.
macaulay culkin

 

1. Macaulay Culkin

Måske det mest berømte og berygtede tilfælde af barnestjernens fald fra tinderne, ikke mindst fordi Culkin via sin hovedrolle i ’Alene hjemme’ blev associeret med noget så opløftende som julens samhørighed og glæde.

Culkins far misbrugte angiveligt sin søns klækkelige formue i kølvandet på ’Alene hjemme’ og ’Richie Rich’-rollerne, og snart måtte de indædte familiestridigheder udspille sig i retssalens rammer. Rygterne vil vide, at Culkin efterfølgende følte berømmelsens tyngde på sine skuldre i en sådan grad, at han søgte tilflugt i stoffernes lindrende rus. Skuespilleren er hidtil kun blevet anholdt for besiddelse af hash, men hans hærgede fremtoning på flere fotografier indikerede for mange, at han havde haft fat i heftigere sager end som så. Sladderbladene berettede helt konkret om heroin og smertestillende medicin i store doser.

Culkin må næsten have kunnet høre forargelsen for sit indre øre: Kunne lille, elskværdige Kevin virkelig være blevet en ækel stofmisbruger? Det er ganske givet ikke let at leve i skyggen af sin egen filmkarakter.

Hvor slemt det egentlig står til med Culkins uvaner, er svært at vurdere, men han turnerer ikke desto mindre hyppigt med sit Velvet Underground-cover band, Pizza Underground.

Sponsoreret indhold
Hold jul med familien, du selv vælger
Inviter dine allerbedste Avengers, din South Park-familie og intergalaktiske slægtninge med til julehyggen. Gør julen sjovere med Viaplay her.
Viaplay
Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Advertisement