CPH PIX: Her er festivalens fedeste musikevents

Selv om CPH PIX primært drejer sig om film, byder festivalen også på flere interessante musikarrangementer. Tjek, hvad du skal høre.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Tag tilbage til 70’ernes britiske festmiljø

Fra 70’ernes nordengelske betonhelvede udsprang en bølge af soul og svedige dance moves i en ung generation på jagt efter nattelivets sus og på flugt fra virkelighedens tyngde. ’Northern Soul Night’ er et swingende tidsbillede med fokus på to rodløse drenge, der fortaber sig i en frisindet cocktail af alkohol, stoffer og høj musik. Cinemateket viser filmen klokken 19, og derefter rekonstruerer Jazzhouse efter bedste evne filmens miljø i en retrospektiv efterfest. Wigan Casinos DJ Kev Roberts, Sebastian Nilsson og Backstreet Resident DJ’s står bag pulten.

18. april 21.00 på Jazzhouse. Læs mere her.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Jim Jarmusch’ yndlingsband på Loppen

Den psykedeliske rockduo White Hills leverede soundtracket til Jim Jarmuschs vampyrfilm ’Only Lovers Left Alive’, og filmen vises som opvarmning til deres koncert på Loppen den 14. april. White Hills, som udgøres af bassisten Ego Sensation og frontmanden Dave W., er sjældent nærige med rockattituden og er kendt for at levere ekstremt energiske live-optrædener. Det danske psychrockband Måneskjold står for opvarmningen.

14. april 18.00 (film) og 20.30 (koncert) på hhv. Byens Lys og Loppen. Læs mere her.

soundtrack til dit liv

 

3. Få indblik i musikkens betydning og kraft

Musik er en stor del af vores liv, og vi støder på den overalt. På film, i hjemmet, og når vi suser gennem gadebilledet med høretelefoner i øret. Musikken former både os selv og vores syn på verden. Umiddelbart efter Robert Richs udsolgte ’Sleep Concert’ inviterer Cinemateket til debat om musikkens betydning for vores liv, hvor Informations musikredaktør Ralf Christensen styrer et prominent panel af eksperter – heriblandt Rich selv. Gratis entré.

19. april 14.15 i Cinemateket. Læs mere her.

stetson

 

4. ‘Arcade Fire’-duo skaber smuk filmmusik

Arcade Fires violinist og sanger Sarah Neufeld og saxofonist Colin Stetson udfordrer den analoge musiks grænser i et dugfrisk projekt. Musikken placerer sig i grænselandet mellem rock og jazz og har en udtalt filmisk kvalitet – ikke overraskende, da duoen blandt andet har leveret scoret til den amerikanske indie ’Blue Caprice’, ligesom Stetson brød igennem på det store lærred med musik i ’12 Years a Slave’ og ’Smagen af rust og ben’.

Efter koncerten holder Jazzhouse baren åben til en sidste drink, før CPH PIX takker endegyldigt af for i år.

22. april kl 20.00 i Jazzhouse. Læs mere her.

Læs også: Events med gys, GoT og G&T’s, du ikke må misse under festivalen

Læs også: Alt om CPH PIX

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af