Video: Få eksklusivt, intimt indblik i skabelsen af scoret til ’Idealisten’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Christina Rosendahl og holdet bag den danske spændingsfilm ’Idealisten’ har arbejdet minutiøst med filmens score, og nu giver de os et unikt indblik i det filmmusikalske maskinrum.

Den 10 minutter lange dokumentarkortfilm ’Idealisten – Bag om musikken’ dokumenterer tilblivelsen af den politiske thrillers elektronisk funderede soundtrack, komponeret af den tidligere Swan Lee-guitarist Jonas Struck, der tidligere har leveret musik til film som ’9. april’, ’Spies & Glistrup’ og ’Prag’.

Rosendahl stiftede bekendtskab med komponisten, da hun lavede den kritikerroste dokumentar ’Stjernekigger’ fra 2002 om netop Swan Lee med søsteren Pernille i front.

’Idealisten – Bag om musikken’ er ikke blot en kønsløs talking heads-gengivelse af den musikalske proces, snarere et intimt og intenst indblik i tilblivelsen af soundtrackets toner. Vi kommer helt ind i maskinrummet, hvor Struck, Rosendahl og lyddesigner Peter Albrechtsen ivrigt diskuterer musikkens indvirkning på fortællingen, mens ’Idealisten’s skiftevis storladne og pulserende score fylder studiet.

‘Idealisten’ fortæller historien om journalisten Poul Brinck, der afslørede den såkaldte Thule-sag – læs mere i vores anmeldelse af filmen her.

Læs også: De mest lovende danske film i 2015

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af