»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Peter Aalbæk udvikler ny Karen Blixen-filmatisering

Peter Aalbæk udvikler ny Karen Blixen-filmatisering

Ifølge Screen Daily er Peter Aalbæk Jensen i Cannes for at sikre finansiering til en filmatisering af Karen Blixens roman ’Gengældelsens veje’ fra 1944, som hun skrev under pseudonymet Pierre Andrézel. Blixens gotiske romance omhandler to uskyldige piger, der kommer i kløerne på en tyrannisk, skotsk præst i et fransk landområde.

Birger Larsen (der fungerede som konceptuerende instruktør på ’Forbrydelsen’) skal instruere filmatiseringen, som Aalbæk – ganske ambitiøst – kalder en tematisk og visuel åndsfælle til Stanley Kubricks himmelske billeddigt ’Barry Lyndon’.

Det er dog ikke Zentropa-producentens eneste ærinde på Croisetten. Således søger Aalbæk samtidig finansiering til den Tobias Lindholm-forfattede vikingefilm ’Røde Orm’, der har Hans Petter Moland tilknyttet som instruktør.

Læs også: Alt om Cannes Film Festival

Læs også: Derfor skal du følge med i Cannes-festivalen fra kolde Danmark