Vis os din yndlingsserie – og vi skal fortælle dig, hvem du skal stemme på

Vis os din yndlingsserie – og vi skal fortælle dig, hvem du skal stemme på

Endelig er der udskrevet valg, men hvordan i alverden skal du finde ud af, hvem du skal stemme på? Du vil alligevel langt hellere se tv-serier end sidde klinet til skærmen foran langhårede debatter mellem politikere, der gentager de samme pointer i en uendelighed, som var de optrækkelige legetøjsdukker.

Men fortvivl ej. De politiske serier har aldrig stået stærkere på amerikansk tv, og i forlængelse af serier som ‘Veep’ og ‘House of Cards’ kommer 22. juni HBO’s komedieserie ‘The Brink’, hvor Tim Robbins spiller den amerikanske udenrigsminister Walter Hollander, der sender Jack Black i felten for at afværge en international krise.

At dømme ud fra traileren er Hollander et repræsentativt billede på, hvordan serierne skildrer nutidens politikere: Glat, egoistisk, kynisk. Væk er glansbilledet af de idealistiske folkevalgte, og i stedet dominerer machiavelliske portrætter af magtsyge demagoger.

Underholdende er det i alle tilfælde, og serierne tilbyder en oplagt genvej til at afgøre, hvilket parti din pil skal pege på ved valget herhjemme. Din favorit blandt de politiske serier siger nemlig alt om, hvem du vil have til magten.

Veep

 

1. ‘Veep’

Det kan godt være, at Julia Louis-Dreyfus’ vicepræsident Selina Meyer ikke ville kunne kende forskel på Iran og Irak, og at hun går mere op i, at makeuppen sidder rigtigt, end at forbedre forholdet for de almindelige borgere. Det kan også godt være, at hendes kunstige smil kun akkurat dækker over en generel ligegyldighed, og at hun har svært ved at undertrykke sin tilfredshed, når præsidenten må forlade embedet med en alvorlig sygdom, eller når hun kan bruge en truende orkan til sin fordel i valgkampen.

Men hun ser godt ud, er likeable, har humor og går i moderigtigt tøj, og er det egentlig ikke det vigtigste? Så pyt med at hendes rådgivere jokker i spinaten oftere end en flue i en hundelort.

Du skal stemme på: Socialdemokraterne – Helle Thorning Schmidt

Se, hvad du skal stemme, hvis du ser ‘House of Cards’, ‘Boss’, ‘The West Wing’ og ‘Parks and Recreation’ på de næste sider.

Annonce

Soundvenue 1 / 5 Soundvenue