Ældre mand – ung kvinde: 10 eklatante eksempler på Hollywoods tyndslidte kærlighedsopskrift

Hollywood har en alt andet end stolt tradition for at parre ældre mænd med unge kvinder. Men nu er der for alvor begyndt at komme kritik af tendensen, efter kvindelige skuespillere har sagt fra – senest Maggie Gyllenhaal, der fortalte om, hvordan hun som 37-årig fik at vide, at hun var for gammel til at være troværdig som elskerinde for en 55-årig mand.

På de næste sider fremhæver vi 10 opsigtsvækkende film-cases, hvor mand og meget yngre kvinde mødes, og sød musik opstår. Folk som Denzel Washington, Keira Knightley, Brad Pitt, Tom Cruise og Scarlett Johansson er med i puljen.

Emma Stone Colin Firth

 

1. Emma Stone (25) og Colin Firth (53) – ’Magic in the Moonlight’ (2012)

Woody Allen har en lang tradition for at bruge mandlige hovedroller (tidligere ofte ham selv), der er betydeligt ældre end deres kvindelige modpart. Et par eksempler er ’Manhattan’ (1979), hvor han som 44-årig spillede over for 17-årige Mariel Hemingway, eller hans måske sidste mesterværk, ’Husbands and Wives’ (1992), hvor den dengang 57-årige Allen spillede over for den kun 19-årige Juliette Lewis.

I begge film er det en etableret del af plottets pointe, at der er en aldersforskel, og derfor er de mest graverende eksempler på fænomenet de film, hvor det ikke er problematiseret eller på nogen måde er en afgørende del af præmissen for historien. Den slags er Allen nemlig også leveringsdygtig i: Se bare på 2012-udgivelsen ’Magic in the Moonlight’, hvor Colin Firth som det naturligste i verden er sat sammen med Emma Stone, på trods af at der er 28 års aldersforskel mellem de to.

Emma Stone er dog vant til den slags: Tidligere i karrieren har hun været sat sammen med Edward Norton i ’Birdman’, da han var 45 og hun 26, og i ’Gangster Squad’ var hun 24, da hun udgjorde en love interest for 54-årige Sean Penns karakter.

Annonce
Soundvenue 1 / 10 Soundvenue