Manden bag Podrick: »‘Game of Thrones’ har ændret mit liv«

Manden bag Podrick: »‘Game of Thrones’ har ændret mit liv«
Vi tog en snak med skuespilleren Daniel Portman om Podricks og hans egen udvikling i løbet af ’Game of Thrones’ – og om virakken omkring hans omtalte sexscener.

23-årige Daniel Portman havde blot en række undseelige skotske produktioner på cv’et, da han som teenager fik sin ilddåb i en af tidens mest populære tv-serier, ’Game of Thrones’. Her giver han liv til den godhjertede væbner, Podrick, der i femte sæson har trådt land og rige tyndt med krigerkvinden Brienne.

Han er et humanistisk fremmedelement i et nådesløst univers, men hans omgivelser har gradvist moduleret ham som menneske: Fra selvudslettende kujon over usandsynlig Don Juan til viljestærk, loyal ledsager.

De andre karakterer i serien ser ofte ned på Podrick, fordi han ikke passer ind i en meget maskulin og brutal verden, men ikke desto mindre slår han mig som en meget viljestærk karakter. Hvordan ser du selv hans rolle i ’Game of Thrones’-universet?
»Han har udviklet sig meget over de seneste år. Han har altid været meget loyal og ærefuld, men det har ændret ham at se den barske verden i øjnene på rejsen med Brienne. Han er blevet modigere og stærkere som person«.

Hvad har Brienne og Podrick betydet for hinanden i forhold til deres personlige udvikling?
»På trods af deres store forskelligheder er de meget ens. De er begge socialt udstødte, og de interagerer ikke rigtigt med andre mennesker. De lever for at tjene, og de er begge meget loyale. Podrick tjener en kvinde, han ikke kender, fordi han har fået besked på det, og Brienne tjener en kvinde, der er død. Jeg tror, de ser meget i hinanden. Det har virkelig været interessant at optage den nye sæson, fordi vi ser deres forhold udvikle sig og dem som mennesker.

Jeg kan generelt bedst lide at spille de mere intime og følelsesladede scener. Mine to favoritscener hidtil har været scenen, hvor Brienne og Podrick åbner op over for hinanden omkring bålet, og scenen, hvor Podrick tager afsked med Tyrion i fængslet«.

podrick1

 

Det største samtalepunkt i forhold til Podrick har hidtil været bordelscenen, hvor han viser et overraskende talent for lagengymnastik. Var du overrasket over, at scenen fik så meget opmærksomhed?
»Nej, egentlig ikke. Hvis du putter tre smukke, nøgne kvinder på skærmen, så vil folk se det og begejstres. Det var sjovt og akavet. Jeg ved, der er en masse gutter i college og i high school, der blev helt ekstatiske, da de så det. Jeg tror egentlig mest af alt, det er derfor, scenen er blevet så populær. På grund af drenge, der enten er misundelige eller bare nyder synet af nøgne kvinder!«

Hvis du selv kunne bestemme, ville du så være med i flere eller færre sexscener?
»Det kommer an på, hvem de er med!«

Du var 19 og relativt uerfaren, da du fik rollen som Podrick, og med ét var du en del af verdens mest hypede tv-serie. Hvordan vil du beskrive din første dag på settet?
»Jeg havde arbejdet på både film og tv i Skotland forinden, så det var ikke helt fremmed for mig. Men jeg havde aldrig arbejdet på en produktion af den størrelse. Det var et kæmpe chok for mig, da jeg erfarede, hvor stort det hele var. Jeg var dog så glad for at have fået rollen, at jeg kun fokuserede på at have det sjovt. Jeg nåede aldrig at blive nervøs«.

podrick2

 

Hvordan har serien påvirket dit liv?
»Den har i den grad ændret mit liv. Jeg har haft mulighed for at opleve så meget, som jeg aldrig ville have haft mulighed for uden serien, fx at rejse overalt i verden. Det er en underlig følelse… Men jeg føler, at det har ændret mit liv til det bedre.

Det, det handler om for mig nu, er at blive ved med at arbejde med gode skuespillere og talentfulde instruktører. Alt andet kommer i anden række«.

Hvilken af de øvrige karakterer i serien er din favorit?
»Lige for tiden er det Reek, Theon Greyjoy. Jeg synes, Alfie Allens præstation er fantastisk, og jeg elsker at se hans arbejde«.

Hvem tror du vil erobre tronen til slut?
»Daenerys!«

Læs også: ‘Game of Thrones’ sæson 5 afsnit 9 – hér er drager

Læs også: Kristofer Hivju fra ’Game of Thrones’: »Måske har den næste James Bond stort rødt skæg«

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold