Trailer: Se den første teaser til Lance Armstrong-filmen ’The Program’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvem husker ikke Lance Armstrongs største øjeblikke i Tour de France? Det ætsende blik mod Jan Ullrich, inden han plantede ham på bjergsiden, den nødtvungne off-road-nedkørsel efter Joseba Belokis knogleknækkende styrt og triumfen på kongeetapen, hvor en tilskuer tvang ham i asfalten på vej mod sidste tinde.

Doping? Ja. Rå viljestyrke? I den grad.

Efter afsløringen af stjernens omfattende dopingmisbrug er Armstrong blevet mangt en cykelfanatikers foretrukne hadeobjekt. Hvorfor? Fordi han snød. Men også fordi han vandt.

Han blev idømt livsvarig karantæne fra sportsstævner, hvor antidopingreglerne gælder, mens hans kolleger og konkurrenter, der indrømmede lignende misbrug, blot fik nogle måneder i skyggen. De havde jo ikke syv Tour de France-titler i trofæskabet.

Hvis Stephen Frears’The Program’ ensidigt bidrager til fordømmelsen, vil den utvivlsomt falde til jorden, men har den blik for nuancerne i den tragiske fortælling om Lance Armstrong, har den potentiale til at blive en af nyere tids vigtigste sportsfilm.

Den første teaser afslører Chris O’Dowds kritiske sportsjournalist som filmens egentlige hovedperson, mens Ben Foster spiller den syvdobbelte Tour-vinder i Frears’ biografi, der får dansk biografpremiere den 22. oktober.

Læs også: Fem nye sportsfilm, du bør streame nu og her

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af