Trailer: Ulrich Thomsen og Cyron Melville som Ricardo og Laudrup i ‘Sommeren ’92’

Det vakte stor opsigt, da det blev annonceret, at der skulle laves en spillefilm over Danmarks mirakuløse fodboldsejr i EM ’92. Det kunne næsten kun gå galt, tænkte man.

Men så blev castingen annonceret med blandt andre Ulrich Thomsen som den hårdt prøvede træner Richard Møller Nielsen, Cyron Melville som Brian Laudrup og Mikkel Boe Følsgaard som Kim Vilfort – og pludselig begyndte man at kunne se filmen for sig.

Nu er den første trailer så landet – præcis 23 år efter finalesejren – og den giver anledning til at sætte håbet om en sjov og gribende film i vejret. ‘Sommeren ’92’ præsenteres som et slags karakterdrama med fokus på det fynske bøgetræ Ricardo som outsideren, der lægges for had af spillere, journalister og eksperter, men har en klar vision, som han fører ud i livet.

Traileren har indtil flere legendariske Richard Møller Nielsen-oneliners stærkt leveret af Ulrich Thomsen, og så løfter den også sløret for andre af filmens centrale omdrejningspunkter: Brian Laudrups exit og comeback samt Kim Vilforts ubærlige situation med en dødsyg datter. Julie Zangenberg dukker også op som John Faxe Jensens utilfredse kone.

‘Sommeren ’92’ er instrueret af Kasper Barfoed og får premiere 27. august.

Læs også: Se, hvem der skal spille Danmarks EM ’92-stjerner i ny film

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold