Her er halvårets 15 bedste tv-serier

Der var hård konkurrence om pladserne på vores liste over de bedste serier fra de første seks måneder af 2015. ’Game of Thrones’ og ’Orange Is the New Black’ er med på ydermandaterne, mens topplaceringen går til en forrygende Comedy Central-komedie.

15. ’Mozart in the Jungle’ sæson 1

Amazon satte sig for alvor på landkortet sidste år med ’Transparent’, vores førsteplads på listen over de bedste tv-serier i 2014.

Fra samme pilotbatch som ’Transparent’ udsprang ’Mozart in the Jungle’, og som Jill Soloways komediedrama om en transperson og hendes børn levede komedieserien om sex, stoffer og klassisk musik i New York mere end op til forventningerne.

’Mozart in the Jungle’ er en mere rendyrket komedieserie end ’Transparent’, og med sit usædvanlige miljø og sine elskværdige karakterer er den svær at stå for. Gael García Bernal giver den hele armen som excentrisk dirigent, og hans storskrydende attitude og krøllede hjerne, der vender op og ned på et anerkendt, men lidt forstenet symfoniorkester, er hele serien værd. Også Lola Kirke som den håbefulde oboist Hailey er dog et sympatisk indslag, og i det hele taget er dens dechifreringer af orkestrets hiearkier og quirks virkelig veloplagte.

Første sæson havde måske lovlig mange udsving, men den føltes alligevel som et friskt bud på komedieserien anno 2015: Legesyg og uforudsigeligt løsrevet fra faste dramaturgiske former.

Soundvenue 1 / 15 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold