Fra ‘Dexter’ til ‘Glee’: Ny graf viser de bedste og værste tv-serie-afslutninger

Fra ‘Dexter’ til ‘Glee’: Ny graf viser de bedste og værste tv-serie-afslutninger

Always go out with a bang, hedder et velkendt motto – også i tv-seriernes verden.

Men det er lettere sagt end gjort at give sine trofaste seere et eftertrykkeligt brag at gå ud på, når føljeton-fortællingens mange tråde samtidig skal samles på tilfredsstillende vis.

Spørg bare folkene bag den storhittende sitcom ’How I Met Your Mother’, der i forsøget på at rive tæppet væk under seerne i allersidste afsnit blev en af serie-verdenens helt store finalefusere. Eller den populære seriemorderserie ’Dexter’, der i 2013 fik massiv kritik for en malplaceret afslutning.

Nu har en Reddit-bruger kortlagt, hvor svært det er at afslutte en tv-serie.

Resultatet er en graf, der sammenligner IMDb-karakteren til henholdsvis finaleafsnittet og til den samlede serie. På bundlinjen står således den score, en serie-afslutning enten har vundet eller tabt sammenlignet med vurderingen af resten af serien.

På listen nedenfor er både ’How I Met Your Mother’ og ’Dexter’ med i bunden blandt de finaleafsnit, der står i størst negativ kontrast til de øvrige afsnits niveau, mens musical-serien ’Glee’ topper skalaen i den positive ende.

Se grafen nedenfor:

Graf - tv-serier
Advertisement