Seks events, du ikke må snyde dig selv for på Odense International Film Festival

Nok er kortfilmen i fokus i konkurrenceprogrammerne på Odense International Film Festival, men byen byder også på massevis af filmrelaterede events. Her er nogle af de mest interessante.

Charlot og Charlotte
1. Charlot og Charlotte-maraton

Tag på syret road trip sammen med Charlot og Charlotte gennem Danmark anno 1996 i Ole Bornedals prisvindende tv-serie.

Ellen Hillingsø, der er årets kunstneriske profil på Odense International Film Festival, spillede seriens seje Charlot. I fællesskab med Ole Bornedal holder hun oplæg om alt, hvad der er værd at vide om den danske seriependant til ’Thelma og Louise’, inden alle fire afsnit ruller over lærredet, mens noirmørket falder på, og Tommy Kenters kriminalinspektør Orson er i hælene på de to kvinder.

27. august kl. 20 i Pejsestuen. Læs mere her.

2. Troldspejlet special

Jakob Stegelmann guider publikum rundt i computerspillets historie i en specialudgave af ’Troldspejlet’. Få tv-værter mestrer kunsten at være i øjenhøjde med sine seere som Stegelmann, så det bliver med garanti en onsdag aften i godt og nørdet selskab, når den skattede tv-vært fortæller om udviklingen fra 8-bit og helt frem til i dag.

26. august kl. 18 i Pejsestuen. Læs mere her.

3. Let’s ALL Do the Time Warp Again!

Kultfilmen over dem alle, ’The Rocky Horror Picture Show’, fejrer som Odense International Film Festival 40 års fødselsdag i år. Det markeres med en Open Air visning med alt, hvad dertil hører: Odenses egen Ras Bolding optræder som optakt med tre fortolkninger af sange fra rockmusicalen, og så opfordres publikum til at lege med på filmens handling undervejs. Så blæs sæbebobler, skyd med vandpistol, hiv gummihandskerne på og skrål med på ’Let’s Do The Time Warp Again’!

28. august kl. 21 på Amfiscenen. Læs mere her.

Se tre events mere på næste side.

Det gode og onde
4. En levende legendes tilværelseskatalog

Filmskaber, forfatter og cykelkommentator Jørgen Leth gæster i år filmfestivalen med et af sine hovedværker, eksperimentalfilmen ’Det gode og det onde’ fra 1975. Han har selv kaldt filmen både et tilværelseskatalog, en collage og en surrealistisk komedie. Bedøm selv – eller spørg Jørgen Leth – når han introducerer filmen og efterfølgende svarer på spørgsmål fra salen.

29. august kl. 16 i Pejsestuen. Læs mere her.

5. Pitch Me Baby, One More Time

Se og hep med fra salen, når otte udvalgte kandidater præsenterer deres bedste kortfilmidé foran en kompetent jury bestående af Anders Morgenthaler, Kim Magnusson, Jenny Lund Madsen, Ulrich Breuning og sidste års pitch-vinder, Anna Emma Haudal. Der er både ære og kolde kontanter på spil. Helt præcist 50.000 kroner til den af deltagerne, der på fem minutter leverer den mest overbevisende, mest overraskende, mest medrivende live-pitch.

27. august kl. 13 i Rosenbækhuset. Læs mere her.

6. Til minde om Kathrine Windfeld

Filmfestivalen hylder filminstruktør Kathrine Windfeld (’Flugten’, ’Hamilton: I nationens interesse’), der tidligere i år gik bort i en alder af kun 48 år.

Windfeld var kunstnerisk profil på festivalen i 2013, hvor hun satte en markant, feministisk dagsorden og bød op til debat. Helt i tråd med hendes markante virke som kvindelig actionfilm-instruktør vises Kathryn Bigelows ’The Hurt Locker’. Filmens introduceres af Windfelds veninde, producer Karoline Leth. Det bliver utvivlsomt en bevægende begivenhed.

29. august kl. 12 i Pejsestuen. Læs mere her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af