Video: Grådkvalt Amy Schumer går i brechen for våbenkontrol efter skyderi under ‘Trainwreck’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

23. juli åbnede John Russell Houser ild i biografsalen under en visning af komedien ‘Trainwreck’ i Lafayette, Louisiana i USA. Han dræbte to og sårede ni, før han begik selvmord.

Manuskriptforfatteren bag og hovedrolleindehaveren i filmen, Amy Schumer, har været stærkt mærket af tragedien, og i går trådte hun frem sammen med sin granfætter, senator i New York Charles Schumer, og talte for øget kontrol med våben i USA – nærmere bestemt en trepunktsplan, der skal gøre det sværere for kriminelle og folk med psykiske problemer at komme i besiddelse af våben.

I en bevæget tale fortalte hun, at hun tænker på ofrene hver dag.

»Jeg ved ikke, hvorfor denne mand valgte min film til at ende de her to smukke liv og såre ni andre, men det var meget personligt for mig. Vi finder aldrig ud af, hvorfor folk vælger at gøre de her smertelige ting, men desværre finder vi altid ud af hvordan. Hvordan gerningsmanden fik sit våben. Og det er ofte noget, der ikke burde være sket i første omgang«, sagde hun og bemærkede, at det faktisk er muligt at stoppe de tragiske massakrer.

Se Schumers rørende ord ovenfor.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af