Nyt standup-show: Amerikansk komiker revser den overdrevne politiske korrekthed

Nyt standup-show: Amerikansk komiker revser den overdrevne politiske korrekthed

Som tidligere beskrevet her på Soundvenue, er der i øjeblikket i visse dele af den amerikanske standupscene et ulmende oprør imod den omsiggribende politiske korrekthed, som kryber ind alle steder – ikke mindst i comedy.

Jerry Seinfeld, Chris Rock og andre sværvægtere i branchen har ytret sig kritisk om de tendenser i samfundet, der forsøger at slibe kanterne af alt, så det for guds skyld (eller hvem man nu end tror – eller ikke tror – på, jeg vil helst ikke støde nogen) ikke træder nogen over tæerne.

Comedy er i sagens natur til for at få os til at grine, og at det er individuelt, hvad man synes er sjovt, er ikke nogen hemmelighed. Mange har igennem tiden syntes, at Amin Jensen var så sjov, at han nu ejer et kæmpe stort hus i Tyrkiet. Det er da meget godt gået for en mand, der kan spille mundharpe med næsen.

Så der skal være plads til alle, naturligvis. Men må man ikke grine af hinanden mere? Må man kun grine med hinanden?

Man siger, at tragedie plus tid er lig med humor, og ud fra den devise er det vel så i orden at lave sjov med selv de mest alvorlige emner, hvis blot der er gået tid nok? Men hvor lang tid er tid nok? Og er der overhovedet tid nok i verden til at fortælle for eksempel racistiske vittigheder? Hvornår må man lave sjov med krigen i Syrien, og må man overhovedet det? Kan man tillade sig at fortælle voldtægtsjokes, eller er man så med til at degradere alvoren i denne forfærdelige forbrydelse?

Det er svært at svare entydigt på, men hvis vi alle forsøgte at tage os selv mindre højtideligt og ikke altid aktivt søgte noget at blive forarget over, så havde vi alle nok lidt mere af grine af.

Den garvede amerikanske komiker Colin Quinn har netop sluppet sit femte one-man-show løs på amerikansk Netflix. Det har fået titlen ‘Unconstitutional’ og er en forlængelse af hans tidligere show, der passende hed ‘Constitutional’. Som titlerne måske afslører, indeholder Quinns show politisk humor med særligt fokus på de absurde og selvmodsigende dele af den amerikanske forfatning. Colin Quinn kommer skalpel-skarpt rundt i materialet, og hvis man er frisk på intelligente politiske jokes – plus det løse – så er begge shows yderst seværdige.

Her en sekvens fra ‘Unconstitutional, hvor Colin Quinn meget morsomt forestiller sig, hvilken mareridtsverden vi ville ende op med, hvis den politiske korrekthed fik frit råderum.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af