Trailer: Will Smith viser Oscar-form i første forsmag på NFL-dramaet ’Concussion’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: Peter Landesman. Medvirkende: Will Smith, Alec Baldwin, Luke Wilson, Albert Brooks, Gugu Mbatha-Raw. Dansk biografpremiere uvis.

Tre trailer-tanker:

1) Hvor HBO’s kaloriefattige ’Entourage’-pendant ’Ballers’ begravede NFL’s skyggesider i et væld af biler, babes og biceps, går ’Concussion’ direkte i kødet på sportens store skamplet: De invaliderende hovedskader. I takt med at flere og flere håbefulde NFL-atleter har måttet skrinlægge karrieren og vænne sig til en tilværelse med smerter, hyppige koncentrationssvigt og, i flere tilfælde, selvmordstanker, er problematikken så småt blevet en del af den offentlige debat, men alligevel føler man, at ’Concussion’ falder på et tørt sted.

2) Skal man tro den første trailer til filmen – og den bramfri titel – gør instruktør Peter Landesman (‘Parkland’) demonstrativt NFL-kampene til perifere voldsteatre, hvor resultatet på tavlen overskygges af de helbredsmæssige farer, banens aktører udsætter sig selv for. I stedet vies al fokus til Will Smiths neuropatalog, der med sandheden som våben går i flæsket på NFL-organisationens afstumpede pengemænd. Det ligner en klassisk David og Goliath-fortælling, leveret med sydende indignation – og måske et par gyldne statuetter i kikkerten?

3) Smith har før været på jagt efter akademiets gunst i ’The Pursuit of Happiness’ og ‘Ali’, og dømt ud fra første forsmag på ’Concussion’ kan han igen bringe sig i spil her. Ingredienserne er til stede: Tyk accent, ukuelig viljestyrke og tårer i øjenkrogene. Men traileren lover mere end konventionel Oscar-bait, når Smith med stor overbevisning kanaliserer sin harme i mørke, intense nærbilleder. Lad os krydse fingre for, at han bliver hørt – også uden for lærredet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af