Oplev Andy Serkins Oscar-værdige præstation i 'Abernes planet: Opgøret'

10 grunde til, at du skal elske Idris Elba

10 grunde til, at du skal elske Idris Elba
Idris Elba leverer en Oscar-værdig præstation i ’Beasts of No Nation’, der rammer Netflix i morgen. Her er grundene til, at den britiske Bond-kandidat er filmverdenens sejeste skuespiller lige nu.

1. Han er ekstremt intens

Idris Elba er først og fremmest en af tidens dygtigste skuespillere. Det har han blandt andet slået fast i BBC-serien ’Luther’, hvor han som traumatiseret detektiv vandrer hvileløst rundt i Londons kriminalitetshærgede gader – som en bombe, der konstant er klar til at gå af. Og gør det:

Luther

 

En af Elbas største dramatiske forcer er såvel opbygningen som afviklingen af voldsomme emotionelle sammenbrud. Han spiller med en uforlignelig intensitet, hvad end hans arrige eksplosioner indtræffer med høj frekvens som i ’Luther’ og ’No Good Deed’, eller om de er sjældne og overrumplende som i ’The Wire’ og ’Mandela: Long Walk to Freedom’.

Hans mægtige fysik og elektriske blik gør hans tilstedeværelse på lærredet lettere intimiderende – og utroligt fængslende.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Advertisement