Video: Monty Python udgiver aldrig før sete animationer

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

40 år er passeret, siden den banebrydende sketchgruppe Monty Python udgav den mesterlige ‘Monty Python and The Holy Grail’. Det fejres med en digitalt restaureret blu-ray-udgivelse, fyldt med aldrig før set ekstramateriale. Blandt andet kan man opleve en bunke af Terry Gilliams animationer, som aldrig nåede med i filmen. Gilliams groteske, absurde og kaotiske stil er letgenkendelig, og disse kasserede sekvenser kunne umiddelbart ligeså godt være endt op i den færdige film, i hvert fald dømt ud fra den rent håndværksmæssige kvalitet.

Terry Gilliam selv kommenterer løbende lettere bittert løjerne og understreger, at kommentarerne med vilje er af lav kvalitet, da han ikke rigtig får noget for det, og at han faktisk ikke rigtig har tid til at lave det. Alt sammen naturligvis med Gilliams karakteristiske ironiske glimt i øjet (stemmen?).

Han forklarer blandt andet, at han ikke havde været ‘nødt’ til at instruere live-action-film, hvis ikke de andre Monty Pythons havde stået i vejen for hans animationskarriere og kasseret hans værker. Det er dog gået ganske udmærket for den gode Gilliam, der som instruktør har titler som ‘Brazil’, ‘Twelve Monkeys’,  ‘Fear and Loathing in Las Vegas’ og netop ‘Monty Python and the Holy Grail’ på cv’et.

Monty Pythons officielle Youtube-kanal har været så venlig at lægge alle de ‘forsvundne’ animationer ud til offentligt skue. Se dem ovenfor.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af