Derfor sagde Will Smith nej til ‘Django Unchained’

Derfor sagde Will Smith nej til ‘Django Unchained’

Will Smith positionerer sig lige nu blandt februars Oscar-kandidater for sin hovedrolle i sportsdramaet ‘Concussion‘, men den 47-årige verdensstjernes bedrifter har i den seneste årrække langt fra imponeret, og særligt M. Night Shyamalans sci-fi-fadæse ‘After Earth’ efterlod blødende sår.

Det kunne dog muligvis have set anderledes ud, hvis Smith var hoppet med om bord på Quentin Tarantinos slavewestern fra 2012, ‘Django Unchained’. Her var skuespilleren angiveligt førstevalg foran blandt andre Idris Elba og Terrence Howard, men valgte i sidste ende at forlade projektet og gøre plads til Jamie Foxx.

Allerede i 2012 satte Smith et par ord på, hvorfor han forlod projektet, men uden at påpege konkrete årsager over for Entertainment Weekly. »Jeg var virkelig tæt på. Det var et af de mest utrolige manuskripter, jeg nogensinde havde læst«, sagde skuespilleren, der året efter uddybede sagen:

»Django var ikke hovedrollen, og jeg tænkte, at det blev jeg nødt til at være. Den anden karakter (King Schultz spillet af Christoph Waltz) var hovedrollen. Og jeg sagde, ‘Nej, Quentin, jeg bliver nødt til at dræbe skurken!’«.

Men nu får vi så endelig få vished om, hvori Smith og Tarantinos uenigheder bestod.

»Vi snakkede, vi mødtes, vi sad ned i timevis og drøftede det. Jeg ville så gerne lave den film, men jeg følte, at den eneste måde var, at det skulle være en kærlighedshistorie, ikke en hævnhistorie«, siger Will Smith til The Hollywood Reporter.

»Jeg tror ikke på vold som en reaktion på vold. Så når jeg kigger på det, er det sådan: ‘Nej, nej, nej. Det skal være for kærlighedens skyld’. Vi kan ikke kigge på, hvad der sker i Paris og bare have lyst til at smadre nogen for det. Vold avler vold. Så jeg kunne bare ikke sige god for, at vold skulle være svaret. Kærlighed blev nødt til at være svaret«.

Quentin Tarantinos nye film, ‘The Hateful Eight’, har biografpremiere 7. januar, mens Will Smith fra 11. august kan opleves i superheltefilmen ‘Suicide Squad’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af