Karaktermord: Otte berømtheder, der inderligt hadede deres alter ego på film

Lance Armstrong kan næppe være glad for den stærkt negative fremstilling af ham i den aktuelle ’The Program’. I så fald er han langt fra den første virkelige person, som har følt sig røvrendt på film. De her – eller deres efterladte – sagde eftertrykkeligt fra.

1. Mark Zuckerberg – ‘The Social Network’

Selvom åbningsscenen på David Finchers skarptungede og tempofyldte Facebook-fortælling, ‘The Social Network’, er en af nyere tids bedste, markerer den også en kontroversiel beslutning fra filmskabernes side. For var Mark Zuckerberg virkelig en hjerteknust computernørd, der skabte Facebook i kølvandet på bruddet med sin ekskæreste?

Svaret er umiddelbart nej – tværtimod var Zuckerberg faktisk kæreste med sin nuværende kone, Priscilla Chan, da han udviklede det verdensomspændende internetfænomen. Og det fik Facebook-stifteren til at tage entydigt afstand fra filmen. »Han (David Fincher) fandt på en masse ting, der virkelig sårede mig. Der var mange ting i filmen, som simpelthen ikke passede, og det gjorde det svært for mig at tage den seriøst«, sagde Zuckerberg.

Jesse Eisenberg – der med arrogant kløgt og introverte manerer inkarnerede Zuckerberg i ‘The Social Network’ – mødte senere virkelighedens Zuckerberg under sketchshowet ‘Saturday Night Live’. En oplevelse, Facebook-stifteren køligt beskrev med ordene: »Jeg tror, han var lidt bange for at møde mig, men jeg forsøgte at være venlig«.

Soundvenue 1 / 8 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold