50 Shades, Jolie og et fantastisk clusterfuck: De største filmskuffelser i 2015

Soundvenue 2 / 10 Soundvenue

2. ’Fifty Shades of Grey’

»Never underestimate the power of stupid people in large groups«, sagde den amerikanske stand-up-legende George Carlin famøst.

Efter ’Fifty Shades of Grey’ the movie indtjente mere end 500 millioner dollars på en måned i foråret, kunne citatet passende omdannes til »Never underestimate the power of sexually frustrated people in large groups«.

At en rædderlig roman, der startede sit liv som ’Twilight’-fanfiction, kan krediteres for at have pisket gang i en nybølge af kommercialiseret erotik, siger uhyggeligt meget mere om den sørgelige forfatning af millioner af moderne menneskers sexliv end noget som helst andet.

Ikke desto mindre kastede horder af sultne biografgængere sig frådende ind i mørket, da den reklamelækre film landede, med forventningsfuldt blussende kinder og prikken i underlivet i håbet om en lummer date med mystiske Christian Grey og cute-klodsede Anastasia Steele.

Og hvad fik de/vi (nå ja …) så for pengene? En film med en tidligere ’Twilight’-instruktør ved roret og mindre reel sex end et halvt afsnit ’True Blood’. Samt to hovedpersoner med kemi så hot som et par tolvårige fanget i den første akavede tungeslasker.

Kronisk mulende Mr. Grey snakkede godt nok en del om hård S/M og anal fisting (et ord, vor litteraturstuderende heltinde for sin jomfruelige død ikke kunne gennemskue betydningen af), men ville, når det kom til stykket, helst bare lege kispus med nydeligt dekorative påfuglefjer og BR-håndjern. Buh, Christian, din tease!

Alt imens stirrede Dakota Johnson intenst på sin udkårne, som forsøgte hun med læbe-gnaskende mind control at forvandle stive Jamie Dornan til en smækker Ryan Gosling.

Tusinder af kvinder verden over følte hendes smerte.

Soundvenue 2 / 10 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold