Årets bedste: Louise Mieritz’ favoritter med Mø, Florence og Schumer – og et slag i nyrerne på regeringen

Årets bedste: Louise Mieritz’ favoritter med Mø, Florence og Schumer – og et slag i nyrerne på regeringen

Hver dag frem mod juleaften fortæller en af årets mest markante personer om sine favoritter fra året, der gik.

I dag er stafetten sendt videre til Louise Mieritz, der sammen med Ditte Hansen skabte en af de bedste danske komedieserier i årevis med DR’s ’Ditte & Louise’. Vores anmelder uddelte fortjent fem stjerner til serien, men nu er det Mieritz’ egen tur til at fælde dom over de bedste oplevelser i 2015 – og den værste.

Hvad er den bedste film, du har set?
’Me and Earl and the Dying Girl’

»Jeg var meget glad for ’Me and Earl and the Dying Girl’ – en poetisk lille perle om livet og døden, om at turde melde sig ind i en sammenhæng og risikere at blive svigtet, eller elsket. Visuelt er den mega lækker, synes jeg, og den har til tider aspirationer som Miranda July (’Me and You and Everyone We Know’, red.). Jeg elsker, når der er et kunstlag i film, som er medfortællende… og i slutningen åbner der sig en ny lille verden. Magisk!«.

Hvilken tv-serie har du været mest begejstret for?
’Transparent’

»’Transparent’ er en af de serier, der har inspireret mig mest i år. Serien er original i sit tema og både vittigt, kærligt og benhårdt skrevet. Jeffrey Tambor leverer en formidabelt rørende præstation som faren, der skal fortælle sine børn, at han er sprunget ud som transperson og nu hedder Maura. Børnene er mildest talt rædselsfuldt selvoptagede, men det er også et generationsportræt, jeg sagtens kan spejle mig selv i… Desværre«.

Hvad er det bedste musikalbum, du har hørt i 2015?
How Big How Blue How Beautiful, Florence + the Machine

»Jeg har haft min Tori Amos-periode, min Regina Spector-periode, og min aldrig sluttende Kate Bush-periode, men i 2015 har en Florence + The Machine-periode taget sin begyndelse. ’How Big How Blue How Beautiful’ er et crazy fantastisk album. Florence synger sig direkte ind i alle kroge af mit sind og andre steder på min krop. ’Ku’ godt’, siger man vist«.

Se Louise Mieritz’ favoritsang og -youtubeklip samt største skuffelse på næste side.

Sponsoreret indhold
»En natur-nørd fanget på stenbroen«
Sara Hjort har brug for en solid dosis naturnørderi og små, pippende strudseunger i sit tv. Hør om den danske skuespillers tv-cravings her.
Soundvenue 1 / 2 Soundvenue