Årets bedste tv-serier – top 20-11

Årets bedste tv-serier – top 20-11

2015 var et overflødighedshorn af fremragende tv, og vi måtte dræbe indtil flere darlings, da vi skulle indsnævre feltet til årets 20 bedste serier. Her er første del.

20. ’Rectify’ sæson 3
Hovedforfatter: Ray McKinnon

Sammen med ’The Leftovers’ er ’Rectify’ nok den serie på tv lige nu, der bedst formår at skabe prægnante symboler, som indkapsler karakterernes sindstilstand, uden at det bliver søgt eller overgjort.

I sæson tre af serien om Daniel Holden, der bliver løsladt fra dødsgangen efter 19 år og skal forsøge at finde sin plads i verden og blandt de mennesker, der henholdsvis hader og elsker ham, er et af de stærkeste symboler en swimmingpool. Daniel bliver ansat til at male den i håb om fylde mening i sit liv, og han går til det med en usædvanlig omhu og tålmodighed – som et menneske, der ikke længere gør ting halvt, og som har lettere ved at forholde sig til en så konkret banal opgave end til de dobbelttungede motiver, der tynger menneskene omkring ham.

Swimmingpoolmetaforen kunne sagtens være symbol på hele sæsonen, for den holdt ’Rectify’ flot niveau i sæson 3. Og mod slutningen bevægede Daniel Holdens tumultariske liv sig samtidig i en spændende ny retning, der lover godt for næste sæson.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold