Filmkunst i særklasse: 12 ikke-engelsksprogede film, vi glæder os til i 2016

I sidste uge guidede vi til 15 engelsksprogede film, som vi næsten ikke kan vente med at se i 2016. Men noget af den mest interessante filmkunst skal som bekendt findes uden for de engelsksprogede territorier. Her er 12 af de mest imødesete film, instrueret af nogle af verdens største instruktører.

Julieta
1. ’Julieta’ (instr. Pedro Almodóvar)

Vi lægger hårdt ud med en af de film, vi glæder os allermest til. Den spanske instruktør Pedro Almodóvars nye film ’Julietta’ lader til at blive et kært gensyn med alt det bedste fra hans filmiske œuvre.

Almodóvar er kendt for sine stærke kvindelige karakterer, der har befolket film som ’Alt om min mor’, ’Kvinder på renden af et nervesammenbrud’ og ’Volver’. Og ’Julietta’ er ingen undtagelse, for her følger vi simpelthen titelpersonens liv fra 1985 til 2015.

Filmens første billeder vidner om et humanistisk, kærligt portræt, der samtidig peger i retning af noget dystert, der trænger ind, hvor det gør allermest ondt. Vi er i hvert fald langt fra liderlige flypassagerer i kraftige farver, som vi så det i hans seneste film ’De elskende passagerer’, og håber på en mere kompromisløst mørk fortælling a la hans forrige, den undervurderede ’Huden jeg bor i’ med Antonio Banderas.

Filmen har endnu ikke en dansk premieredato.

Soundvenue 1 / 12 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold