Fra Scorsese til Winding Refn: 15 film, vi glæder os ustyrligt til i 2016

’The Revenant’ kickstarter senere på måneden et forhåbentligt fænomenalt filmår, der også byder på nyt fra Scorsese, Refn og Coen-brødrene. Få overblikket over de på papiret mest spændende engelsksprogede titler her.

1. ‘The Revenant’

Når man som glødende cineast ser en scene som ovenstående, er det svært ikke at fnise i fryd over udsigten til at genopleve den på et biograflærred.

Alejandro González Iñárritu og hoffotografen Emmanuel Lubezki spiller igen med de store filmmuskler i ’The Revenant’, opfølgeren til sidste års Oscar-sluger ’Birdman’, der bragte et trangt teatermiljø til live med veritabel kameramagi.

Her er de skrå brædder dog skiftet ud med den amerikanske vildmark anno 1823, hvor Leonardo DiCaprios pelsjæger Hugh Glass efterlades lemlæstet på skovbunden af Tom Hardys forræderiske følgesvend. Glass udånder dog ikke og indleder i stedet et blodigt hævntogt med fjender i øst og vest – indfødte krigere såvel som sultne bjørne.

Lubezki maler himmelske billeder med naturligt lys, mens DiCaprio sætter liv og lemmer på spil i jagten på Hardy – og måske en gylden gut ved navn Oscar.

Premiere den 21. januar.

Soundvenue 1 / 15 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold