Oplev Andy Serkins Oscar-værdige præstation i 'Abernes planet: Opgøret'

Christopher Nolan afviser CGI i ‘Dunkirk’ – skaffer et autentisk destroyer–skib

Christopher Nolan afviser CGI i ‘Dunkirk’ – skaffer et autentisk destroyer–skib

Mellem jul og nytår blev Christopher Nolans næste projekt afsløret af det franske nyhedsmedie La Voix Du Nord, som kunne fortælle, at ‘Interstellar’-instruktøren er i fuld gang med forberedelserne til en film om den såkaldte Operation Dynamo, en spektakulær redningsmission af allierede tropper under Anden Verdenskrig i den franske havneby Dunkirk i maj-juni 1940.

Nu skriver det franske søfartsmagasin Presse Océan så, at Nolan har besluttet sig for at bruge rigtige destroyer-skibe frem for at gøre brug af CGI. Nolan har efter sigende set sig varm på en destroyer fra T47-klassen, Maillé-Brézé, som han planlægger at få sejlet til Nantes inden maj, hvor optagelserne begynder. Maillé-Brézé blev først bygget i 1957 og var derfor ikke en del af krigen, men skibet har været brugt af den franske flåde i tredive år.

Nolan fortsætter dermed stilen fra tidligere projekter. I forbindelse med ‘Interstellar’ optog han på Island, en scene fra ‘Inception’ blev filmet on location i Mombasa, og til ‘The Prestige’ brugte han huse fra den victorianske æra for at give filmen autenticitet.

‘Dunkirk’, som kommer i biograferne næste sommer, har indtil videre navne som Tom Hardy, Kenneth Branagh og Mark Rylance på rollelisten.

Advertisement