Soundvenue Forpremiere: Oplev mesterværket og den kommende Oscar-vinder ’Sauls søn’ ved den første danske visning

Soundvenue Forpremiere: Oplev mesterværket og den kommende Oscar-vinder ’Sauls søn’ ved den første danske visning

Beklager, Tobias Lindholm og ’Krigen’, men chancerne for, at I vinder en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film er meget, meget små.

En af årets på papiret sikreste Oscar-vindere er nemlig ’Sauls søn’, en film, der har gået sin sejrsgang ved alverdens prisshows, siden den henlagde alle i chok ved verdenspremieren i Cannes sidste forår.

Troede man, at Anden Verdenskrig og uhyrlighederne i koncentrationslejrene var beskrevet fra alle tænkelige vinkler på film, må man tro om igen, når man ser László Nemes mesterværk, som vores anmelder belønner med topkarakter seks stjerner.

Med kameraet konstant klaustrofobisk i nakken på kz-fangen Saul har man nemlig aldrig før med så stor fysisk intensitet mærket det brændende helvede, lejrene må have været. Man kan nærmest lugte frygten, vanviddet og studehandlerne i krogene.

Lyder det foruroligende, er det helt rigtigt, men der er heldigvis også håb og poesi i filmen om Saul, der arbejder for den såkaldte Sonderkommando, en gruppe af fysisk stærke jøder, der blandt andet har til opgave at bære og brænde lejrens mange lig. Da Saul ser liget af en dreng, som han kalder sin søn, beslutter han sig for at give ham en værdig begravelse. En mildest talt farefuld mission.

Nu kan man se ’Sauls søn’ før alle andre, når vi holder forpremiere i Grand Teatret tirsdag den 23. februar 21.30.

Køb billet HER.

Soundvenue Forpremiere: ‘Sauls søn’
Grand Teatret

23. februar 21.30
Tilmeld dig på Facebook HER

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold