Den første kvindelige late night-vært: Hvorfor Samantha Bee er et friskt pust i talkshow-pølsefesten

Den første kvindelige late night-vært: Hvorfor Samantha Bee er et friskt pust i talkshow-pølsefesten
Jimmy Fallon og Kimmel, Stephen Colbert, John Oliver, Trevor Noah, Seth Meyers og James Corden. Mændene har altid domineret den amerikanske talkshowflade, men for nylig fik den tidligere ’The Daily Show’-korrespondent Samantha Bee sit eget show på TBS, ’Full Frontal’. Og hun leverer i allerhøjeste grad varen. Læs, hvad hun kan, og se nogle af hendes bedste klip.

1. Hun står op!

Det lyder simpelt, men tænk lige over det. De mandlige værter har alle deres popo rimeligt godt placeret i kontorstolene, mens Bee går rundt i studiet. Hendes strakte ben er ikke i sig selv en revolution, men det giver en energi til hendes show, som vi ikke ser andre steder.

Som da hun rapporterede om højesteretsdommeren Antonin Scalias død og mediehysteriet i kølvandet herpå. Hun klamrer sig til sit bord i kropslig frustration over, hvad der venter, og efter panikken erfarer hun det åbenlyse: Verden går videre, og Obama vælger en ny dommer om end med visse udfordringer.

Bees evner som komiker skinner tydeligt igennem i hendes mimik og udtalte skepsis over for sine ofre – som den republikanske senator Mitch McConnell, der får at vide, at han er en »chinless dildo«.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue