Kritikerperler, maniacs og danske zombier: De 10 film du skal se i biografen i marts

Fire Oscar-nominerede film, tre film om indespærringer, to film med Cate Blanchett, én enkelt dukkefilm om livets store spørgsmål og nogle af verdens absolutte filmkunstneriske sværvægtere. Marts er en stærk biografmåned – vi ses i mørket.

1. ’10 Cloverfield Lane’

Brætspilshygge med bamsefar John Goodman og 60’er-glad baggrundsmusik. Familiekomedie? Overhovedet ikke!

’10 Cloverfield Lane’, der er blodsbeslægtet med, men ikke en direkte efterfølger til ’Cloverfield’, er nærmere en sci-fi gyser. Michelle (Mary Elizabeth Winstead) vågner efter en bilulykke op i en bunker, hvor en Howard Stambler (John Goodman) proklamerer at have reddet hende fra et kemisk udbrud, der har efterladt jorden ubeboelig. Men Michelle føler sig indespærret og prøver at flygte ud til en verden, der måske ikke er den samme som før.

Det lugter af et klaustrofobisk kammerspil, hvor den fremragende Goodman kan brillere som skingrende maniac. Filmen er produceret af J.J. Abrams og instrueret af debutanten Dan Trachtenberg. Manuskriptforfatterne er Matthew Stuecken, Josh Campbell og – mest bemærkelsesværdigt – den talentfulde Damien Chazelle, der stod bag ’Whiplash’.

Premiere 10. marts.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.
Soundvenue 1 / 10 Soundvenue